>Mari Menganyam sesi kedua

>

Muahahahahahahahaha, wakakakakkakakaka….. Adeh, sakit perut gelak baca komen2 awak2 semua kat N3 sebelum ni.

Cik Mat,

Kalau 5 juta dollars memang dah lama I pitam bangun balik, pitam pastu bangun balik, pastu sambung pitam bangun balik sebab memang dah sahih yang Mak n Pak mentua kesayangan I itu baru menang lottery! Kaya haku!!!!!! Pastu kan, mau lah I terus bungkus kain baju terus pindah balik duk dekat2 dengan depa sebab memang dah ternyata yang diaorang sayang banget dengan I kan! Kahkahkahkah…..

Melatie, Kak Ain, Nadia, E-Na, Sue, Ajzie, Jassnani, Kaklong, Hannah, Kak Acik, Putubambu, NenekPenne, Engku, Wanrazihan & Zulela,

Berpinar2 biji mata I tengok jumlah dari 1 ribu dollars ke 40 000 dollars, hehehe. Kalau dapat banyak macam tu, rasanya tak kot sampai bungkus kain baju balik pindah duk dekat dengan diaorang. Tapi adalah kot kitaorang terus cari tambang termurah nak pergi melawat Mak n Pak mentua pujaan hati I tu tang2 tu jugak! hikhikhik. Pastu sanggup I bertungkus lumus kat dapur tak keluar2 untuk membuat segala juadah ala2 Master Chef yang diminta diaorang yang agak cerewet itu. Walaupun kena masuk dapur dari pagi hingga ke malam, akan ku lakukan dengan hati yang ceria saje, wehehehehe…

Shidah, Fara & Jiejah,

Kalau dapat ratus2 dollars, dapat lah I beli beg Guess ke, beg Chanel ke, beg LV ke, sepasang lagi boots ke. Pastu kan, boleh lah I kongsi dengan Mak mentua I kan, manalah tau dia pun terberkenan kat handbag baru I yang I beli pakai duit diaorang tu. Tapi, lama lagi kot I nak cari tambang murah nak gi jumpa diaorang kat Adelaide tu, hahahaha….

Afid, Noir, thegirlwithnoblog, TTM, CikSom, KOG, bne & MumQisss,

Uwahhhhh….. sampai hati you all rasa betapa lah Mak n Pak mentua I tu kan teramatlah tidak sayang nya kat I sebab bagi I gift kad yang begitu rendah nilainya. Acah aje, Wakahkahkahkahkah…..

Tapi sebelum I tayang gambar hadiah misteri itu kan, kenalah I buat disclaimer sikit sebelum orang caci maki or kutuk2 I.

I ni memang bukan mata duitan, siapa yang kenal I betul2, memang akan setuju dengan kenyataan ini. Siapa tak suka duit lebih kan, kalau dapat rezeki lebih, Alhamdulillah I panjatkan kesyukuran. Kalau tak dapat rezeki lebih pun still bersyukur sangat2 sebab tak papa kedana and ada tempat berteduh and makan yang cukup.

Kesian you all suspens aje lebih2…… meh kita tengok berapa harga anak menantu hantu kesayangan, tiada tolok banding, mereka ini, hikhikhik….

                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *

                                                    scroll lagi……..
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *

                          Adeh, penat weh menekan butang asterisk tu. scroll lah sendiri ye……….

                                                                  
                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Percaya tak ini hadiah yang I dapat?

IMG_3882

Sumpah you, tak tipu!

Mula2 we all tengok kad tu, tak terperasan titik noktah di tengah2 tu, tu yang terus toleh sekali lagi. Pastu bila tengok kesahihan titik noktah itu, terus terkejut sekejap. Bukan terkejut sebab marah atau frust menonggeng tapi sebab amused. Laki I tu pun tersangatlah amused nya.

Anak dara I yang umur sebelas taun tu pun kata, “eh, kawan I bagi sama amount lah kat gift kad yang I dapat untuk besday I haritu.” (kawan dia yang cuma satu kelas dengan dia, bukan ada talian apa2 dengan dia, hehehe)

You rasa kan, patut tak I dgn Laki I tu rasa amused dan heran? Heheheheehehe…..

I cakap kat Laki I tu, “agaknya kan Mak Pak U tak tau kot yang I ni dah nak masuk 40 tahun ni. Agaknya diaorang ingat I ni masih si manis 25 kot?

I tau yang Mak Mentua I tu pernah sambut besday kawan dia yang ke 40 beberapa taun lalu secara besar besaran, besar gak lah hadiah yang dia bagi. Baru kawan aje, belum menantu hantu!

I malas nak pikir lebih2. Bersyukur sangat2 yang dia ingat jugak kat I dan bersusah payah cari kad untuk I sempena besday I ni kan. I wasn’t expecting anything from them anyway so whatever I got, is a bonus to me.

Tapi Laki I tu lah yang terasa sikit… Agaknya dia kecik hati kot sebab Mak Pak dia nampak macam kedekut sangat dengan satu2nya menantu pompuan ni. Boleh habiskan ribu2 untuk hobi berbasikal dia tapi cuma mampu keluarkan banyak itu untuk I, hehehehehe…..

Takpelah kan, lepas ni I boleh lah kikis Laki I tu lebih sikit. Mintak apa aje sure dia akan turutkan sebab dia kesian kat I dapat Mentua lain macam sikit, hahahahahahaha….

I ingat nak guna duit tu untuk menyumbang ke arah perfume yang I nak beli. Ye lah kan, kalau beli benda yang sweet dengan duit yang dia bagi, hopefully, mereka pun akan jadi sweet lah dengan I, hikhikhikhik…..

Dilema sekarang ni, perfume apa yang I nak beli ye?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: