>Who’s got the expensive gadget?

>

Siapa lah yang tak suka gadgets ni kan, tak kisah lah gadgets for the loungeroom or the kitchen or the bathroom or the bedroom or for ourselves. I suka gadgets for the kitchen and also for myself, whilst The Other Half pulak suka electronic gadgets. Hari ni I nak tunjuk dua gadgets, satu harga dia tak sampai pun 200 cents $2 (sebab beli kat Woolies masa dia ada sale) and satu lagi gadget pun beli masa tengah sale tapi rege dia beratus ratus dollars (sambil mengurut2 dada masa menaip ni sebab terbayang bil visacard bulan ni, hahahaha)…..

Yang ini gadget yang murah which belongs to me (what is it with me and barang murah ni ye? hikhikhik)

IMG_4324

This Tuan2 and Puan2 is an egg separator. Kalau my Mak and Kakak nampak ni, sure mereka akan gelak guling2 and kalau my Arwah Nenek masih hidup lagi, sure dia pun akan turut sama gelak guling2. Pastu mesti I akan dapat sedas dua sindiran dari mereka berbunyi ala2 begini “Mak dgn Along selalu gak kena asingkan putih dengan kuning telur. Tak payah pakai gadget gadget macam ni, cantik jugak terasing putih dengan kuningnya.” (sambil mereka tersenyum2 sinis memerli I).

Hey, even the tagline says ‘making life easier’ so sudah semestinyalah I pun terus percaya kan, hahaha.

I pun selama2 ni buat kek ke, pavlova ke, tart nenas ke, yang kena asingkan telur, ok aje tak pakai benda ni. Tapi biasalah kan I, mana boleh tengok benda tengah sale (less than $2 lagi pulak tu!), terus ler I sambar, hehehe……

IMG_4326

Terpegun tak tengok gadget I being used ni? Muahahahaha…..

Kalau I tak guna benda ni, memang susah lah weh nak ambik gambar mengasingkan telur sebab tak cukup tangan. Tapi di sebabkan guna menatang ni, chewahhhhh… Terer terus I ambik gambar pakai sebelah tangan aje, hehehehe.

Yang ini pulak, gadget mahal belonging to The Other Half. I dapat jam and handbag for my birthday kan and this is what he got for his birthday.

IMG_4330

A 32G iPod touch. Orang lain dah lama ada iPod and iPhone, dia baru nak beli iPod🙂. I lagi lah, takde langsung benda ni. I said to him, “How come your birthday pressie is much more expensive than mine?” Lepas ni, bolehlah I tambah dua satu lagi birthday pressie for me kan (to catch up), hikhikhik…

And ini pulak, the meringues I made with the egg whites that I collected using the egg separator.

(Dah lama nya I tak tayang gambar food kan!)

IMG_4334

I buat meringues ni sebab nak makan dengan poached pear for our dessert tonite. But The Little Misses lagi suka makan the meringues macam tu aje.

IMG_4361

Our dessert, paoched cinnamon pear with meringues. Yang macam bulu ayam kat dalam pinggan tu is Persian fairy floss or pashmak.

And our dinner tonite..

Chicken skewers with pasta for the kids

IMG_4341

And baked sausage in tomato gravy (I guna ready made slow-cooker powdered recipe base aje) with pasta.

IMG_4342

IMG_4351

Psst… esok kan besday Mak mentua kesayangan I itu and tadi we all belikan dia satu tahun subscription untuk majalah ‘Better Homes and Gardens’ yang memang dia teramat lah sukanya. Jadi, setiap bulan bila dia dapat majalah tu kat pos, dia akan terkenang2 lah kat we all kan, hehehehe….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: