>Roast chicken for dinner

>

I rang The Other Half today and asked him what he wants for dinner and he said, “I don’t know. I’ve had really lovely dinners the past few nights.” I said, “Owww…that’s nice of you to say that about my cooking🙂.” Hehehehehe……

He even took some leftover beef sate and nasi impit and kuah kacang gajus to work for his lunch today. And bila dia heat up his lunch in the microwave, all his colleagues were really inhaling the lovely smell that came out of the microwave. Semua sibuk dok tanya apa yang he’s having for lunch, kahkahkah. Bau kuah kacang dgn sate kan memang sedap so tu yang diaorang ter’pikat’ sama🙂. Most of the others makan sandwiches aje for lunch (Mat Saleh kan😉) but The Other Half hari2 bawak leftovers so bau pun hari2 bertukar2 lah. Kadang2 The Other Half mengadu gak kat I yang he misses having sandwiches for lunch macam dia kecik2 dulu, hikhikhik…..

Because The Other Half dah kata dinners I masak lovely, I pun berfikir panjang lah nak masak apa yang sedap2 for dinner tonite. Susah weh nak memikir hari2 ni😉. After much deliberation, I decided to make roast chicken with all its trimmings. Kalau orang lain sure dah masak yang lagi gempak kan🙂.

IMG_4374

Inilah rupa my roast chicken. I made mustard, lemon, garlic and rosemary roast chicken. Senang aje nak buatnya.

(pink silicon tie tu untuk tak nak bagi kaki ayam tu terkangkang seksi masa tgh bakar. Bila nak makan, tinggal untie aje and it can be reused🙂).

I went outside to my backyard and pergi petik about a handful of fresh rosemary. Pastu, pergi pulak ke pokok lemon sebelahnya yang dah kemetot tu and found 1 yellow lemon. Chewah, mentang2lah pokok rosemary and lemon ada kat belakang rumah, eksen terus I kan! Kahkahkahkah…..

Pastu I basuh rosemary and lemon tu and peel the lemon skin. Pastu kan chop up the rosemary, lemon peel and a few cloves of garlic sampai halus. Then in a bowl, tuang olive oil sikit, campur dgn seeded mustard, add some salt and then masukkan rosemary+lemon+garlic cincang tadi and kacau sebati.

Pastu, sapulah kat seluruh ayam inside and outside and under the skin ye.

Chop up some potatoes and sweet potatoes and put them around the chicken and bakar at 180°C until masak.

I rajin jugak tadi, buat gravy sekali. But, gravy tu I buat guna juice yang keluar from the chicken masa you roast dalam oven tu and collected in the tray. I put the juice in a saucepan, tambah 1 sudu tepung and masak atas api perlahan. Bila dah pekat, tambah air sikit and then add kicap masin and pepper. Jadilah gravy yang sedap🙂.

IMG_4383

Inilah rupa my pinggan, we had roast chicken with roast potatoes n sweet potatoes, corn and apple n green salad.

(The Little Misses love fruit+greens salad so tadi bila diaorang nampak apple in the salad, terus makan sampai habis. I guess the fruit makes the green leaves bearable to eat kot🙂)

IMG_4387

Yang ini gambar dekat lagi sebab nak bagi more people terliur tengok, hehehe….

The Other Half makan beria2 which means it’s another lovely dinner lah kan😉. Miss 6 said, “this chicken is really yummy, Mummy!” Anak I sorang tu kan, semua dia kata sedap, hahahaha…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: