>Crowning glory

>

Since the last time I wrote about Miss 6’s curly locks, it’s been 10 days already that I have stopped over washing her hair, changing her shampoo and conditioners and her brush. Rambut dia masih gugur lagi but I think dah tak sebanyak yang dulu lah kot. I’m not sure either because the new regime is working or because I dah jarang basuh rambut dia so tak lah banyak rambut yang got tangled in between my fingers everytime I shampoo her hair. Tapi I still letak conditioner every 2 days masa dia tengah mandi, just the conditioner not the shampoo. I cuma shampoo rambut dia seminggu sekali aje. I guess sebab dia tak berpeluh2, so ok lah tu sebab tak berbau. Masa I balik M’sia dulu, hari2 I kena cuci rambut dia sebab hari2 berpeluh giler2 and kalau tak basuh, memang bau masem! hehehe… Sejak tu lah, rambut dia mula gugur quite bad. Maybe rambut dia ni jenis yang tak boleh overwashed kot.

And since guna wide-toothed comb instead of the brush, I’ve stopped over brushing her hair as well. I rasa her curls makin menjadi2 pulak sekarang ni bila I tak overbrush her hair, hehehe…

Ini gambar her latest, I ambik tadi…

IMG_4581

Rambut dia ni kaler dia macam bila kita letak inai kat rambut lah kan, dark reddish brown kot namanya or is it brunette?

IMG_4583

Tengok lah betapa curly nya and tangly nya hair dia kan. Macam mana lah I tak pening kepala nak menjaga hari2, hahahaha. I kalau boleh tak nak lah she loses her curls from neglect and missmanagement😉. I have to trim her split ends soon but kena basuh rambut dulu bagi dia betul2 basah, baru lah boleh potong rambut dia.  Itu pun terketar2 I nak potong sebab I cuma tau potong style kojak aje! Muahahahahaha….

Rambut fringe dia yang kena potong masa kat M’sia bulan 12 hari tu pun masih tak panjang2 lagi! Dah 7 bulan tapi still lebih kurang macam tu aje I rasa. Probably sebab curly kan, tu yang tak nampak panjang. The Little Misses dua2 lambat sangat rambut nak panjang (macam Daddy dia kot, hehehe). Kalau ikut I, memang cepat aje panjang😀.

IMG_4585

Saje je tunjuk gambar from different angles (manalah tau kan ada bakal2 besan I yang nak telek gambar bakal menantu mereka ni betul2, muahahahaha..)

And ini pulak gambar our dinner tonite, pesto spaghetti with crumbed chicken. Jangan tanya macam mana I buat pesto and crumbed chicken tu ye sebab dua2 beli kat kedai, hehehehe. But kalau you all pergi shortcut ‘recipes’ I ada letak cara2 nak buat pesto and nak buat crumbed baked chicken.

IMG_4577

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: