>Another addition to the extended…..

>

Aggghhhh, dah pukul 10 baru nak update blog hari ni. Ini sebab tengok dvd Avatar again tadi lepas dinner, tu yang asyik masyuk sampai terlupa nak update blog. And since dah pukul 10, tak boleh lah nak berceloteh panjang2 macam selalu sebab mata dah kuyu, hehehe.

We heard some good news malam ni. I finally have got a nephew and The Little Misses have finally got a boy cousin, yeay…  This is on my side lah sebab on The Other Half’s side memang takkan ada anak sedara or cousins since he’s the only one kan. Adik beradik I including me ada 6 orang and yang dah kahwin 5 orang. So, The Little Misses adalah a few cousins kat Malaysia but all of them are girls🙂. Kakak I ada anak sorang, girl. Then I ada anak dua orang, girls jugak. Then adik bawah I ada anak 3 orang, all girls jugak. Then yang bawah dia pun ada anak 2 orang, girls jugak. And adik I yang sanding bulan 12 hari tu (diaorang dah lama nikah cuma sanding kat belah we all aje yg buat lambat🙂) baru aje tadi wife dia bersalin kan anak lelaki. So, finally my Abah and Mak ada cucu lelaki after 8 orang cucu perempuan, hahahahhaha. So, Abah I lepas ni tak kena gelak lagilah dengan kawan2 masjid dia sebab 8 orang cucu semua girls😉.

Tapi kan sian this boy kan, sure kena buli dengan all the cousins bila balik kampung. Sure tension giler dia sebab takde kawan nak main, hikhikhikhik…… Nasib baik lah all the girl cousins bukan jenis girly2 habis so bolehlah nak di ajak panjat memanjat pokok buah2an, nak main kat tepi parit or nak pergi halau monyet kat kebun😀.

Congrats ye Akeem & Ros. Jangan lupa letak gambar banyak2 kat FB eh!

I’ll just letak photos of our dinners malam tadi and malam ni aje lah ye.

IMG_4586

IMG_4592

Ini dinner malam tadi, beef burritos with chips. I guna yang siap in a pack tu aje, tinggal sediakan the beef/chicken and the salad. Senang and sedap🙂.

IMG_4599

Ini lauk dinner malam ni, I masak kari dalam oven sebab we had to go somewhere petang tadi so sebelum keluar rumah tu, I dah siap masak2 and masukkan dalam oven. Bila balik rumah, dah 3/4 masak and I tak perlu risau, dia hangit atas stove or the gas mati. I still guna santan untuk kari ni tapi tak banyak.

IMG_4601

IMG_4603

And dinner we all malam ni, oven-cooked beef kari dgn sayur goreng and poppadum. Tapi untuk The Little Misses I masak kari sotong aje, buat yang tak pedas sangat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: