>Say chessssssss!

>

The Little Misses sekarang ni tengah kemaruk main chess. It all started when The Other Half taught Miss 11 how to play it on Thursday nite. When Miss 6 got wind of it, she was so upset because she wasn’t given the chance to learn it (macam mana nak ajar kamu masa tu, dah kamu tengah tidur! tak kuasa we all nak kejut semata2 nak ajar main chess. gilos apa, hehehe). So, since semalam, Miss 11 has been teaching Miss 6 the rules of chess (after only 1 lesson from Daddy🙂). And pagi tadi, bangun aje tidur terus main chess, tengah hari main chess, malam sebelum tidur pun main chess! Best lah Mummy and Daddy kalau ada sorang ikut jejak langkah Garry Kasparov, muahahahaha…. Kaya Mak! Tapi kan…tapi kan…….lagi kaya we all kot kalau you all pandai main tennis or golf, hahahaha……

But I think they love playing it because of the pretty chess pieces kot, hehehehe….

IMG_4616

Baru main 15 minit, dah berapa ramai yang tumbang yennadey!

Takpe anak anak ku, terus kan lah usaha murni kamu itu untuk bermain bersungguh sungguh sehingga jadi juara dunia so Mummy and Daddy dapatlah merasa bergelumang dengan wang, muahahahahaha….. Cisss, mata duitan sungguh😛.

Tapi, sebab sekarang ni masih belum bergelumang dengan wang lagi, dinner malam ni pun tak lah yang mahal2 nya dinner like scallops and oysters and lobsters and abalone and wagyu beef. Dinner malam ni cuma scrambled eggs n frankfurts on toast for The Other Half and The Little Misses and nasi goreng ala2 kampung Perth untuk I. The Other Half tak sedap badan so dia cuma nak makan scrambled eggs aje. I pulak malas nak makan scrambled eggs so I pun masak nasi goreng pedas khas untuk I aje lah🙂.

IMG_4612

IMG_4613

Ikan bilis tu hangkut dari Malaysia, tu yang cantik aje, hehehe…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: