>Murah rezeki….

>

Tengah hari tadi at the masjid yang The Little Misses pergi for their Sunday school ada kenduri baca yassin and tahlil and everyone was asked to bring a potluck plate. I ni dari hari tu terfikir nak masak apa nak bawak pergi masjid. I know memang surenya akan ada orang yang bawak nasi, lauk pauk, kuih muih melayu and cakes sebab masjid melayu kan so makanan dia pun mostly makanan melayu lah, hehehe…

So, pagi tadi I bangun terus keluarkan the BM pan and campak segala ingredients into it to make pizza dough. I know The Little Misses especially Miss 11 ni kadang2 pelik sikit, tak nak makan nasi and all the lauk pauk kalau kat kenduri macam tu (unlike Mummy and Daddy diaorang yang makan semuanya especially bila orang lain yang masak, hahaha). So, tu yang I terfikir nak sedekah bawak pizza so adalah jugak food for them and also for the other kids yang jenis tekak konon2 perasan Mat Saleh😉.

Nasib baik lah sempat siap masak pizza tu but we were so in a rush to go that I completely forgot to take the photos of the pizzas and also terlupa nak bawak camera pergi masjid nak ambik gambar suasana masjid kat sini masa kenduri🙂.

The Sunday school kids had a break before the baca yassin and tahlil started so we all hidangkan diaorang dengan pizza and cupcakes. I made 2 big size pizzas and potong kecik2 so dapatlah semua merasa.

But then, lepas habis kenduri tu, I tanyalah kot2 I boleh tapau some leftovers to take home for The Other Half sebab dia tak ikut tadi. And then, the kakak in charge tu kata kat I, “eh, kalau untuk you boleh aje! Sebab you tiap2 minggu sedekah food for the Sunday school so I’ll bungkus some lauk untuk you ye!

Alhamdulillah, murah rezeki we all hari ni🙂.

Balik rumah tu, I said to The Other Half, “see what happens when your wife does good things by baking every Sunday morning. Allah rewards us by giving us lauk for dinner so I don’t have to cook tonite!

Inilah lauk yang we all dapat tadi…

IMG_4683

kari daging, kari ayam, sayur campur goreng and ayam goreng. Ayam goreng takde dalapm picture sebab I dah buat kari tak pedas for The Little Misses.

I tinggal masak nasi and I made lempeng for myself and The Little Misses. The Other Half ni lagi suka makan nasi dari makan lempeng sebab dia tekak Mamak bukan tekak Jawa, hahahahaha……

IMG_4694

I ingat nak buat video ucapan selamat menyambut Ramadhan by The Little Misses malam ni tapi Miss 6 tak sihat pulaknya so kenalah postpone.

We are not sure yet bila Ramadhan starts here but some people kata Thursday and some kata Wednesday. Kita tunggu dan lihat aje lah ye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: