>Ucapan selamat menyambut Ramadhan

>

Esok dah tiba masanya untuk tengok anak bulan Ramadhan. Esok malam, I akan call masjid nak tau bila mula Ramadhan. Kat sini mana ada penyimpan mohor2 besar kan, hehehe.

I kalau boleh nak lah Ramadhan start hari Khamis and goes for 30 days so Raya boleh lah jatuh hari Sabtu! Dah duduk negara yang takde public holidays untuk Raya kan so kalau dapat Raya on weekend, memang lah best sangat2🙂. Baru lah boleh relax aje pergi masjid pagi2 and then kalau nak berlenggang kangkung jalan rumah ‘sedara mara angkat’ satu hari suntuk pun takpe. Kalau Raya masa weekdays ni susah lah sikit nak buat macam2 sebab masa yang terhad dengan work and school.

Anyway, last year I letak video The Little Misses buat ucapan menyambut Ramadhan. This year pun sama lah jugak, cuma wording dia aje yang tukar. Seperti biasa, ada dua versions, English and Malay, hehehe. Masih terhegeh2 Miss 11 menyebut sepatah2 perkataan BM tu but I think she’s definitely improved compared to last year! Muahahahaha.

Layan the video ye!

Miss 6 is not well tu yang muka dia lain macam sikit, tak berseri2 macam selalu. Kesian dia, tak sihat tak sihat pun masih kena paksa dengan Mummy dia to do the video, hikhikhik……

As what they’ve said…

Selamat menyambut Ramadhan bulan yang sangat mulia ini. Semoga segala amalan kita diterima Allah dan semoga kaum keluarga kita diberkati dan dicucuri rahmat. Amin………

And our dinner tonite was baked chicken wings with bubble n squeak. Bubble n squeak ni a typical British food lah yang guna leftovers cooked potatoes and cooked veges. They roughly mash the potatoes and then mixed it with the cooked veges and seasoning and then either pan-fry it or grill it. Tapi it is so crumbly, siksa betul masa nak terbalik2 kan tu. I had to salut it with breadcrumb a bit to stop it from crumbling so much. I guess it’s a bit like bergedil Mat Saleh lah but without the meat in it, hehehe.

 

IMG_4698

IMG_4703

Baked chicken wings with bubble and squeak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: