>It’s Thursday here :-)

>

Sudah confirmed yang 1 Ramadhan kat Perth ni jatuh pada hari Khamis. So, adalah 1 hari lagi untuk I membeli barang2 untuk persiapan iftar and sahur. I still haven’t bought any dates yet, nasib baik puasa hari Khamis so sempatlah nak beli esok, hehehe. Menu kuih muih iftar pun tak fikir lagi ni🙂.

Tadi I said to The Other Half, “Boleh tak bulan puasa ni I masak Asian dishes hari2?” (ini setelah ditranslasi kan ye, hehehe). He answered, “I don’t mind eating rice everyday. I can cope with it. I think you’ll find it harder eating rice everyday.” I smiled at him and said, “I wasn’t thinking of rice. I meant having my favourite noodles everyday!” He said, “Rice everyday, I can cope with. Noodles everyday definitely won’t make me happy.” Hikhikhikhik…..

I think I kena selongkar balik my previous posts lah kan to find out what we had for iftar last Ramadhan. Menu sahur we all memang tak berubah, hanya toasts and hot drinks and water aje tiap2 pagi sebab memang tak tertelan nak makan benda lain pagi2 morning tu. The Other Half kata dia nak pergi kerja subuh2 sapiei lepas sahur instead of going back to sleep. Nasib baik lah subuh kat sini sekarang tak lah awal sangat so tu yang dia boleh terus pergi kerja lepas bersahur🙂. He’ll be at work way before 7 in the morning! Sure nya boleh dapat pingat pekerja cemerlang macam ni kan, hahaha. The earliest we all kena bangun untuk bersahur will be around 4.30 in the morning and the latest time for iftar will be around 6.05pm. Tak lah selama macam berpuasa kat negara2 di Northern Hemisphere kan. Next year, lagi pendek puasa we all🙂.

Malam ni we all dinner dengan pizza sebab The Other Half tak dapat makan pizza yang I buat on Sunday bawak gi masjid tu. And I pun malas nak fikir nak masak apa sebenar2 nya.

I buat meatball pizza. Tapi masa buat tadi, terfikir jugak, kalau esok puasa, sape lah yang nak mengabiskan leftovers pizza ni nanti. Nasib baik puasa on Thursday, so memang ngam2 aje pizza tu tadi untuk dinner and lunch untuk esok. Lepas ni, kena start masak cukup2 aje untuk iftar so tak lah membazir sebab takde sape nak makan the leftovers for lunch.

IMG_4707

Saje je ambik gambar pizza yang masih lagi dalam oven. Oven ni memang rumah ni punya, sangat lah berjasa kat we all sepanjang2 we all duduk kat rumah ni, hehehe.

IMG_4713

Atas stove, lepas masak dalam oven, sementara nak tunggu kena potong.

IMG_4715

Atas pinggan, sementara nak tunggu kena ngap dengan I🙂.

And ini pula kad ucapan Ramadhan yang Along Roz sudi bagi kat bloggers. Terima kasih banyak2 ye Along!🙂

Along_Ramadhan2010

SELAMAT BERPUASA EVERYONE!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: