>Maggi tomyam

>

Apakah maksudnya bila ada gambar ni kat blog ini?

IMG_4882

 

Maksudnya tukang masak dah tak larat nak telan benda2 bergoreng and merindui something soupy, warm, hot and spicy!🙂 But sebab kesian kat orang2 lain yang penat berpuasa kat rumah ni aka The Little Misses and The Other Half, tukang masak rela masak kan something else for their dinner and made herself maggi tomyam aje, hehehehe…..

I rasa sejak puasa hari tu, our dinners semuanya jenis yang ‘kering2’ aje, takde langsung yang berkuah macam soup ni kan. Even our dinner tonite was beef yiros/souvlaki/kebab. But masa I tengah memasak the daging, my tekak asik terkenang2kan soup yang masam2 aje. Pastu, sibuklah I geledah my pantry and suka nya hati bila terjumpa 1 bungkus maggi tomyam!😀. The Other Half and The Little Misses makan kebab and I pulak makan maggi tomyam😀.

I pun buatlah project seafood tomyam. I added some kobis, prawns, squid and crab balls and tambah sikit lagi kiub tomyam bagi dia lagi masam and lagi pedas. Even The Other Half kata, “your dinner looks really nice!” Tapi kan, masa dia cakap tu kat I, I buat derk aje and sikit pun tak pandang muka dia sebab the tomyam is all mine! Dah lah cuma tinggal 1 last bungkus of maggi tomyam, mana boleh main share2 kan! I dah buatkan kebab untuk you tu, cukup2lah. Tak kan lah my dinner pun you nak makan sama! hehehehe……

Baru aje tak sampai setengah bulan berpuasa, I dah mengidam nak makan maggi, hahahaha……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: