>Kuih sagu and burger sardin

>

Malam tadi batuk and sakit tekak I got worst, tu yang lepas dinner, terbaring aje atas sofa. During the day pun adalah a few times dapat bad coughing bouts. Yang susah nya batuk time puasa ni sebab bila tekak gatal sangat, tak boleh nak suck lozenges to relief it. Ingat nak minum air lemon & honey tapi asik lupa aje nak beli lemon, semalam baru teringat and dapatlah I minum warm lemon & honey drink malam tadi and for sahur pagi tadi. Hopefully, beransur baik lah lepas ni kan. Like Cik Mat Gebu cakap, nak buat biskut Raya pun kena postpone sebab tak kan lah nak batuk2 depan biskut tu kan, adalah nanti yg tak lalu nak makan biskut I, hehehe. Kalau lambat nak baik batuk I, kenalah I pakai mask masa buat kuih nanti😉.

Semalam I rajin buat kuih for Iftar sebab bekalan kuih dah habis🙂. Since The Other Half tengah kemaruk makan sardin, so I pun buat lah burger Malaysia semalam but berintikan sardin. I tanya lah dia, sedap tak burger M’sia ni. Dia jawab, “It’s really nice but it would be yummier without the green thing in it.” FYI my dear hubby, the green bit tu was cucumber which I think makes it nicer sebab adds crunch to it! Memang lah Mat Saleh sorang ni allergic betul kat anything green, hehehe….

I guna resipi Yani for the roti burger M’sia tu, thanks ye Yani, kalau nak resipi boleh pergi sini. And then I also made kuih sagu sebab dah lama tak makan kuih ni. Kuih sagu ni pulak I guna resipi yang ini. Jenuh jugak nak menunggu kat depan dapur tu untuk semua sagu tu masak eh, tapi berbaloi lah bila makan sebab sedap, hehehe. The Little Misses pulak, untuk Iftar, diaorang makan bowls of fruit loops with milk. I memang jarang2 sangat belikan diaorang ni Fruit Loops tu sebab too much sugar tapi sebab bulan puasa, I let them have what I know they really like. Miss 11 sikit pun tak minat nak rasa burger sardin tu nor the kuih sagu. Miss 6 makan lah jugak seketul kuih sagu and a bit of the sardin burger.

IMG_4889

Masa puasa ni lah yang diri ni terover rajin masak berjenis2 kuih🙂.

And for dinner pulak, we had baked gnocchi with bolognese sauce. But The Little Misses kureng sikit when it comes to baked pasta ni so I made them sausages makan dengan croissants and salad aje.

IMG_4892

I pun tak minat sangat dengan gnocchi ni sebenarnya tapi bekalan maggi tomyam I dah habis so terpaksalah I makan gnocchi aje, hahahaha…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: