>Jemput datang

>

Semalam I berjaya packed 5 boxes of books. Rasa macam nak pat myself on the back aje and say “well done!”. Mengalahkan artis bila dapat award aje, hahaha. Padahal baru aje 5 boxes that I’ve done, many more boxes still to go! But ye lah kan, kena lah motivate diri sendiri so I will keep on packing😀. My buku recipe and my cooking magazines aje dah took up 2 boxes and ada lagi 1 shelf of recipe books still to be packed. And I manage to ‘collect’ another big plastic bag of books to be donated. I said to The Other Half semalam yang I dah tak larat asik nak berulang alik ke Good Sammy tu aje, sure diaorang dah kenal muka I, hehehe…. Miss 11 pulak said to me, “Can I go through the bag of books to be given away, just in case you’ve ‘accidentally’ put in there our favourite books?” And my answer, “No way! Whatever is in there stays in there!” Tak kuasa I nak dengar them say, “Owh Mummy. We love this book. Can we keep it still?” Kids, I even put some of my unwanted recipe books in there!

And our guest bedroom now dah penuh dengan all the packed boxes, kena pandai manouver my body to go in there to get some more boxes (nasib baik lah tengah bulan puasa lagi so my badan still sekeping kurus so bolehlah menyelit2. Kalau The Other Half yang gemuk cuba buat, mau kot tersepit di celah2 kotak, muahahahaha.) Ceh, bulan puasa mengutuk hubby sendiri! hikhikhik. Takpe, pagi Raya boleh mintak mahap banyak2 kat dia😀. Buat2lah muka sedih sayu hati berlinangan air mata macam Azean, sure dia cair nya. Makin kena gelak adalah kot, kahkahkah.

Tapi I tak boleh nak packed banyak2 lagi until after this Sunday.

What’s so special about this Sunday?

Takdelah special mana. I cuma nak buat a small open house aje.

Kalau I pack banyak2 boxes, takde tempatlah nanti for the guests to walk around and tempat nak menjamu selera. Dah lah memang rumah bukan besar macam istana negara mansion, bila dah ada banyak boxes, lagilah sempit jadinya nanti.

So, kalau ada sesape yang duduk Perth ni and baca my blog and nak datang our house berkenalan beramah mesra dan berposing ala2 models dengan The Little Misses and their parents, email me at lemongrass@y7mail.com. Nanti I’ll email you back my contact details ye. But like I said before, I’m not going to make Raya dishes on that day so don’t expect rendang daging and ayam, lontong, ketupat or lemang or anything yang berbaur Raya (except kuih muih raya lah🙂). I’m not that good at making all those fabulous raya dishes.

Last nite, The Little Misses and I berbuka bertiga aje. So, I pun cuma buat burger and chips for them sebab dah gerenti diaorang akan makan punya and asam laksa for me. Asam laksa ni I guna ready made paste aje, tinggal bubuh sardin aje dalam tu.

IMG_5030

Bila lagi kan nak mengosong kan pantry and fridge ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: