>Listening to Raya songs is not good….

>

Macam tak percaya aje yang pagi ni baru first time I pasang lagu Raya sepanjang2 bulan Ramadhan ni. Kalau tahun2 lepas, 2 minggu puasa I dah start dengar Era online tapi this year sebab busy dengan segala benda, macam terlupa aje nak pasang lagu Raya ni. And pagi ni The Other Half baik hati carikan my lagu Raya CD and he put it on for me. And I’m listening to Raya songs while I’m writing this.

But now I tahu kenapa I tak suka pasang lagu Raya awal2…..

Sebab tetiba aje hati ini jadi begitu sedih, sebak dan terus meruntun2 bila dengar lagu Raya…..Ini belum lagi dengar takbir Raya! Kalau dengar takbir Raya nanti, lagilah sebaknya…….

Since umur I 20 tahun sampai sekarang, I rasa baru 7-8 kali aje I sambut Raya dengan my extended families kat Malaysia. The rest, I sambut with friends and my own small nuclear family. Patutnya sebab dah bertahun2 beraya secara overseas ni, dah kebal lah kan bila dengar lagu Raya.

Tapi masih ada lagu2 Raya yang sangat2 nostalgic to me and will pull my heartstrings everytime I listen to them membuatkan I sedih2, especially lagu2 Raya yang lama2 tu yang I dok grew up with…….

And then with The Other Half having to work tomorrow and tak dapat nak sambut Raya dengan we all pagi2, lagi lah rasa tak best nak Raya :-((. And also knowing that all my siblings will be gathering at Ijok on the first day of Raya doesn’t help increase my mood either. Takpe, next time we all balik M’sia, I’ll try balik masa Raya and masa turn semua orang berkumpul kat Ijok, ok!🙂

Petang ni I nak masak rendang, lodeh, ayam masak kicap and nasi impit for our last Iftar this year so adalah sikit mood nak Raya kan.

I’ll try and put up a video of The Little Misses nyanyi lagu Raya tonite with them in baju kurung, hehehe….

Thank you for all the Raya cards that all of you kind bloggers have generously given me. Nasib baik Raya sebulan kan so kalau I pasang and gantung lambat sikit kat rumah I ni, maafkan lah ye. I’ll go around collecting them when I have more time…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: