>Open house

>

Aduhai, we are so extremely tired from such a busy few days of non stop packing, tidying and cooking. But, Alhamdulillah, berjaya juga we all membuat open house hari ni dalam sibuk2 berpacking ni.

Thank you so much to everyone yang sudi menghadirkan diri to our humble abode and sudi merasa our food. You guys made our open house much more enjoyable and happening😀. Walaupun the spread tak lah se lavish the open house spread macam kat M’sia but for us it was meriah and sedap enough to fill up a few hungry tummies, hehehe….

But like every other open house, tak banyak gambar yang sempat di ambil sebab masa tengah ramai guests, tak sempat2 nak pegang camera untuk ambil gambar dgn all the guests. We all pun sampai lupa nak ambik gambar 1 family berbaju kurung di hari raya, padahal dah siap bergaya berbaju raya bagai. Tahun ni memang takde gambar 1 family dgn baju raya, sedih betul, hehehe.

But I managed to take some photos of the kuih muih raya and hidangan lauk pauk open house tadi.

IMG_5039

Bangun pagi tadi I terus isi kuih muih dalam bekas sebab takut tak sempat pulak. As usual, my bekas kuih memang takde yang serupa, segala macam bentuk and jenis ada🙂. Miss 6 jadi model kuih raya dengan muka tak mandi lagi tu🙂. Cubalah kira berapa jenis kuih raya yang I buat, hikhikhik…..

The Other Half suruh I ambik gambar kuih raya with all the lids opened so boleh lah nampak isi kat dalam nya but tak kuasa pulak I nak membukaknya!

IMG_5043

Pakkal lah dining table I ni kecik aje, kalau besar, mau agaknya I penuhkan dengan segala macam periuk and mangkuk, hehehehe… Periuk yang besar2 tu isi sup ayam, kuah laksa dan yang kat belakang tu… isi cendol!😀.

IMG_5046

Ini lah lauk and dishes yang I masak. I buat nasi ayam penyet with all its condiments, mee kari/ laksa nyonya, sambal udang dgn petai, masak lodeh.

Then I made kek batik, baklava, cendol and oreo cheesecake for desserts. Semua tuju cendol dulu sebab I guess susah kan nak dapat cendol kat sini ;-D.

Esok, I tayang our packing progress pulak ye.

Like The Other Half said to me, “We’re not moving next week Dear, we are moving this week. 5 more sleeps before the move!

Terus I dapat heart palpitations kat situ jugak bila dengar dia cakap macam tu!!!!! Agggghhhhhhhhhhhh…. I am not ready yet!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: