>Finally! The net’s connected and from 6 to 7

>

Yeay, sukanya dalam hati bila internet dah connected. Alhamdulillah, it didn’t take too long. Rasa macam tak percaya aje bila the internet connection laju giler and also so reliable unlike you know whose! Apa lagi, I pun melepek aje lah depan pc from 2-5 tadi, hehehe. The Little Misses pun sama2 berteleku depan pc jugak selepas 2 minggu tak dapat main net games. Nasib baik teringat jugak nak masak dinner and nak siram pokok, hahahaha! Kalau tak, adalah yg makan maggi or toasts aje tadi ;-D.

Esok, budak ni…

IMG_5220 IMG_5225

akan jadi 7 tahun! No more Miss 6, she’s going to be Miss 7 from tomorrow🙂.

Dah besar anak I kan😀. And dia pun sekarang dah terikut2 kakak dia panggil we all Mum and Dad instead of Mummy and Daddy. No more people calling me Mummy lagi lah😦. Sejak lepas puasa ni, makin menjadi2 ketembaman pipi nya itu! Kiranya betul qada’ makan lah for the past 3 weeks, hehehe. Walaupun muka bulat tapi dagu tetap tajam menampakkan keturunan jawanya, muahaha. And rambut tetap curly macam sedara mara belah Mummy dia🙂.

I’m not sure jadi ke tak buat her birthday party nanti ni sebab sekarang tgh cuti sekolah and most of her friends semua ada holidays activities or pergi somewhere during the holidays ni. Kalau buat pun, maybe yang datang sorang dua aje so I don’t know what to do. Nak postpone kesian pulak kat yg dah kata diaorang free and boleh datang kan. Masa macam ni lah I wish all her cousins are here so boleh lah memeriahkan majlis tak payah jemput orang lain lagi, hehehehe.

Oh well, we’ll see how it goes.

I want to show you how/where we plant or seeds.

IMG_5219

Just in a plastic container using peats (I think that’s what they are called). Pastu you letak lah 2-3 biji seeds in each round peat thingy and renjis2 dipilis every day to keep them moist and pray that they’ll germinate eventually.

As you can see (you might have to pakai magnifying glass to be able to see especially makcik2 yang dah agak berumur tu ye ;-P), some of the cabbage seeds have bercambah. Itu Miss 11 nya labels lah. I think the okra and eggplant pun dah nampak keluar sikit. But we still have a fe more weeks of letting them stay in this container before transplanting them onto the vege patch. It’s easy sebab you just have to tanam the whole peat underground and the cloth is biodegradable.

IMG_5223

Saje je ambik gambar our bean plants. So far, nampak subur aje since I tanam haritu, masih tak nampak ciri2 nak mati lagi lah. You all tak tau, masa I tanam all these seedlings hari tu, I siap bagi kata2 semangat and loving words kat diaorang! Tu yg subur agaknya, muahahaha. Tapi the corn seedlings semua nampak macam hidup segan mati tak mahu aje, hikhikhik. The Other Half kata, takpe, bagi diaorang chance, mana tau akan perk up in a week time🙂. Kayu terpacak kat depan tu cuma untuk letak the name tag aje! Ye lah kan, makin tua ni, surenya lupa apa yang we all dah tanam bila tanam too many things. Dah lah bukan major in botany pulak tu, hikhikhik…

Ini pulak our dinner tonite. Lamb chops with bean salad and sourdough bread.

IMG_5232

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: