>Spring salad and eye candy

>

My parents and makcik n pakcik will be arriving here in about 1 week’s time.My Abah tanya lah hari tu about the weather kat Perth sekarang ni. I said to him, “Sekarang ni tengah panas walaupun still musim Spring lagi. Dah seminggu dua ni memang panas betul lah.” Pastu dia tanya lah, “Panas ye? Berapa suhu nya?” I then said, “Tinggi jugaklah, around 30°C!” Pastu dia kata, “Lah, ingat tinggi sampai 40°C macam tu. Taklah panas sgt, lebih kurang M’sia aje lah.”

Hehehehe…nampak sangat badan I ni dah acclimatised dengan temperature kat sini kan, 30°C pun kononnya dah panas sangat🙂. The Other Half kata, 30°C tu dah memang panas sangat2 lah obviously sebab all his students sejak 2-3 minggu ni semua masuk kelas half naked. Uni kat sini mana ada dress code kan so they’ll wear whatever they think is comfortable for them lah. And selalunya yang comfy for young nubile female uni students are figure hugging singlets or plunging neckline tshirts and micro shorts/skirts or really short dresses, hehehehe. The Other Half said sometimes dia sampai tak tahu nak pandang mana when talking to these students, muahahahaha. Kalau comel2 memang lah jadi eye candy, kalau tak comel tu…….

At The Little Misses’ school pun adalah a few parents yang dress so sexily everyday, tak kira whether Winter or Summer. I guess they know they’ve got the bodies for it so tu yang masa Winter cuma pakai really sexy thigh high stilleto boots with macro skirt and nothing much on top. I rasa diaorang ni ada ilmu kebal lah (sure menuntut dengan Ayah Pin, hikhikhik) sebab tak rasa sejuk! And sekarang ni bila dah mula panas, lagilah tak boleh tahan mata melihat baju diaorang, hikhikhik. Dah lah The Little Misses’ school betul2 bersebelahan dengan high school pulaknya. I yang sama jenis dengan diaorang ni pun terasa macam ada magnet kat badan diaorang tu, curi2 pandang jugak! You should see all the high school boys’ heads when these yummy mummies walk by, muahahaha. They are definitely MILF! But at least kat sini, people are a bit polite, they/we don’t stare because staring is rude so takde sape lah yang stare kat these yummy mummies, cuma curik2 pandang aje🙂.

Habislah my Abah nanti, sure tak sudah2 mulut dia mengomel tengok orang2 kat sini berpakaian, kahkahkahkah😉.Tak boleh bawak dia gi tempat kerja The Other Half lah macam ni😛. But I think kat M’sia pun lebih kurang jugak kan….

And since the temperature today got up to nearly 33°C, tak larat nak makan dinner yang berat2 (actually alasan aje ni. I dah makan leftover nasi for lunch tadi, tu yang malas nak makan berat2 for dinner, hehehe).

I made main dish salad which is salad yg ada daging and carb in it. I made sausage, sweet potato and bread salad with vinegar and EVOO dressing.

IMG_5433

IMG_5428

Punyalah lama we all tunggu Miss 7 to finish her salad, dari mula start dinner sampai we all mula basuh pinggan and then habis basuh all the pinggan mangkuk, still tak habis2 jugak dia makan salad nya! Kalau I masak enoki mushroom, cepat aje dia habiskan, tapi kalau I bagi salad, bercinta nak menunggu! hehehehe…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: