>Once a teapot, now a vase

>

I’ve been spending the past few weeks reading books on roses, plants, gardening in general, how to grow your own food and also surfing and reading articles on the net on them. Betul lah orang cakap kan, “the more you learn about something, the more you don’t know”. I guess it’s a bit like learning anything, macam masa kat Uni dulu, masa mula2 belajar memang lah rasa macam there’s so much you need to know and you think that you’ll never be able to remember anything for the exams (ke I aje yang rasa macam tu? hehehe). I rasa macam tak boleh jadi peladang berjaya aje I when there’s so much I need to know, sob sob… hehehehe.

And pagi tadi, I tended my rose garden. Our roses have been infested with aphids. This annoying little b****rs are tiny insects that suck sap off the plants. So, menatang bertuah ni akan berkumpul kat the rosebuds, the stems and suck them dry so roses yang bloom nanti akan jadi tak cantik lah. I ingat mula2 nak bunuh them gently without using any pesticides but after dah geram sangat2, I main sembur aje tadi. Padan muka all those b****rs! I hope they die! Muahahaha. Ganas sungguh tetiba, hehehe.

And sambil bunuh aphids, I had to dead head the spent flowers and then pick the nice roses to put in a vase.

IMG_5436

IMG_5440

But cuma ada 4 kuntum aje yang cantik tengah berkembang mekar. But there are many rosebuds just waiting to grow some more and bloom. Hopefully they’ll bloom when my parents are here so they can go, “Wah cantiknya kebun Angah!” Hikhikhikhik.

Orang lain kumpul teko antik letak cantik2 dalam lemari. I tak mampu nak beli teko antik, hehehe, so I pegi kedai second hand nak cari benda unik nak jadikan vases and I found this enamel teapot yang harganya cuma $3. Memang so comel as a vase. Tapi kalau jadikan teapot letak kopi or tea sambil duduk bersantai kat outdoor area tu pun bagus jugak kan😀. Tapinya kalau dah duduk bersantai, mestilah I kena sediakan benda2 utk dikunyah jugak kan…. hmmmm…

Malam ni for dinner we had mee goreng. Dah lama pulak I rasa tak makan mee goreng ni. I said to The Other Half yang we won’t be eating rice sampai minggu depan sebab once orang2 Malaysia tu datang sini, mau lah agaknya hari2 makan nasi. Mau lah terkulat2 muka Miss 11 kalau hari2 kena makan nasi, wehehe.

IMG_5444

Mee goreng, telur goreng and tahu goreng🙂.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: