>so many relatives

>

The Little Misses are still trying to grasp the concept of ‘loads of relatives’. They love knowing that they have loads of relatives (especially in M’sia) but it is quite difficult for them to place all these faces and names where they belong.

Kalau ikut I, you just call everyone yang lebih kurang sebaya your nenek and atuk as Nenek and Atuk. And then yang lebih kurang sebaya I (yang sebaya I ni from 20y.o-50y.o, hehehe) kena panggil Uncles and Aunts lah kan.  But it is difficult for them to distinguish yang mana satu kena panggil nenek, yg mana kena panggil atuk, yang mana kena panggil uncle, yang mana kena panggil auntie, yang mana kena panggil abang, yang mana kena panggil kakak and yang mana just panggil nama aje. Ye lah kan, jumpa pun maybe setahun sekali aje so tu yang confused.

Bukan diaorang aje confused, I pun confused everytime bila balik M’sia sebab mesti punya akan jumpa muka2 baru. Ye lah, cousins yang baru kahwin, cousins yang baru dapat anak and then anak2 cousins yang tetiba aje dah besar giler so memang lah sangat2 mengconfused kan kan!

Even masa wedding adik I bulan December haritu, I ternampak this 1 guy yang acted so friendly and macam family dengan all my siblings and makcik and pakcik. Padahal I memang tak pernah nampak muka this guy langsung. Heran lah I sekejap kot2 ada long lost sedara yang I tak kenal and orang lain semua kenal, hehehe. Pastu bila I tanya my pakcik, baru lah I tau yang that guy is suami sepupu I and they all siap dah ada anak lagi masa tu. I tau my sepupu dah kahwin but I guess since diaorang kahwin I memang duduk sini, so tu yang tak pernah jumpa until lah the wedding, hehehe. Ish ish ish, teruk betul I ni kan, sedara pun tak kenal Winking smile.

Itu baru sebelah my Mak, sebelah my Dad, lagilah I tak kenal, hehehe.

Miss 11 tanyalah I sape yang akan datang from M’sia esok apart from Nenek and Atuk. I told them that they’ll be my Auntie and Uncle which will be their Nenek and Atuk sedara lah kan. pastu dia tanya I, “will that be my great Aunt and Uncle then?

Aiyo, I ni kan when it comes to salah silah terms in English, memang hancus so I guess that’s the right term lah kan, hehehe. The Other Half kata that’s the right term for siblings of my parents.

For me that term is quite funny. I bayangkan someone who’s so so so old when they use great aunt Smile. But I guess I am in a way a great aunt once removed kot sebab anak2 kepada my sepupu dah ada yang kahwin and ber anak. Terus terasa tua sekejap, wahhhhh!!!!! hikhikhikhik….

And my pakcik have created this family tree using Geni. I patut berterima kasih sangat2 kat dia sebab from that tree, barulah I dapat tau all the names of my cousins’ spouses and kids, hehehe.

And baru lah I belajar sikit2 the salah silah terms used in English. I’m still trying to understand first cousin once removed! What has been removed? hikhikhik….

Entah2 ada antara my blog readers yang bersedara bau2 bacang or bau2 petai or bau2 asparagus dengan I kan! Wouldn’t that be funny, wehehehehe.

Ada sape2 yang berani mengaku bersedara dengan I? Winking smile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: