>Kerja part time jadi tourist guide!

>

Penat jugak kerja jadi tourist guide ni ye! Pastu on top of jadi tourist guide, kena jugak jadi top chef. Ye lah kan, sapa suruh I tayang all those mouth watering dishes on my blog, of course lah orang akan suruh I membuktikan nya ye tak, hikhikhik…. And mana boleh drop water face kan!

Pastu pulak nya, we all ni memang jenis yang tak masak nasi and dishes for lunch or anything heavy for lunch so bila ada tetamu ni, obviously I kenalah masak nasi and lauk pauk for lunch kan. And bila dah bukan jenis orang masak lunch, bila kena masak lunch, teruslah rasa kelam kabut and tak tau nak masak apa, hehehe. Baru aje habis kemas2 for lunch, dah kena masak dinner pulak nya sebab our family dinner is normally at 6, so memang macam ala2 lipas tercabut kepala berkaki 10 lah I Open-mouthed smile.

Tapi sempat jugak lah I masak western dinners yang sempoi ni for last nite and tonite.

IMG_5619

Ada orang teringin nak makan Australian lamb so I pun buatlah BBQ lamb and gravy with bean salad malam tadi.

IMG_5710

And ada yang teringin nak makan  crumbed chicken breast so I pun buatlah crumbed chicken breast with roll and green salad malam ni.

(Lepas ni kalau diaorang balik M’sia, bolehlah canang my name kat rellies kata I pandai masak, muahahaha Winking smile ).

Dalam sibuk2 masak tu, sempat jugak lah we all pergi Araluen Botanical Park tadi. Semua orang terpegun tengok all the gorgeous roses bermacam2 kaler and some of them bersaiz sebesar mangkuk and also some other flowers yang sangat2 cantik. Yang I paling tension bila tengok all their roses langsung takde aphids! Pokok roses rumah I penuh dengan aphids!

Layan ajelah ye some photos of the roses and flowers I took today.

IMG_5646

IMG_5650

IMG_5653

IMG_5664

IMG_5683

IMG_5688

IMG_5641

Cukup2lah dulu ye gambar bunga2 ni. Dah harum semerbak my blog, hehehe. And jangan tanya nama bunga kat I sebab I memang failed bab2 nama bunga ni. Kalau nama retis pun I failed! hikhikhik.

Esok InsyaAllah we all akan pegi Fremantle jalan2 sambil bersouvenir shopping Open-mouthed smile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: