>when you are being watched

>

I selalu rajin update blog tapi bila ada tetamu ni, memang rasa ‘malas’ sikit lah nak duduk melepak depan pc aje kan. Especially bila ada orang berdiri kat belakang kita trying to read what we are typing. Terus terbantut and tersedak my writing mood nak taip lebih2, hikhikhik. Lebih2 lagi bila diaorang asik tanya, “malam ni tak ambik gambar makanan ke?” and “malam ni cerita apa kat blog?

JK Rowlings pun boleh mati idea kalau asik kena tanya aje, muahahahaha…..

Pagi tadi I keluar rumah pukul 5.40 pagi semata2 nak pergi the Fish Market. Punyalah beria nak makan fresh fish, sanggup tu I tak tidur balik lepas Subuh on a Saturday! Last time I pergi this market was about 4 years ago, nampak sangat rajinnya I bangun pagi2 on a Saturday kan, hehehehe. But pukul 6.30 dah sampai rumah balik so bukannya we all memborong sakan pun Smile.

And bila dah banyak beli fish tadi, obviously malam ni dinner we all makan BBQ fish and prawns lah kan. But I said to The Other Half to BBQ using the charcoal BBQ so adalah bau2 sikit kat fish and prawns tu nanti. Jadi lagi sedaplah kan the food Winking smile.

IMG_5755

Gambar the fishes on the BBQ lupa nak ambik pulaknya. We all BBQ 15 ekor king prawns ni but 2 ekor terjatuh kat dalam bara tak dapat diselamatkan lagi. Ish, rugi betul lah! Smile.

But before the seafood dinner, we spent the day in the city and pergi King’s Park. My rellies nak tengok the famous wildflowers of WA but nak drive jauh2 up north rasa lama sangat pulaknya so we all bawak them to King’s Park where the wildflowers are in season.

Memang penuh lah King’s Park tadi dengan all these native flowers.

IMG_5714

Ini some of the wildflowers grown at King’s Park.

IMG_5719

The famous kangaroo paws. Ada banyak kaler lain kangaroo paws ni.

IMG_5721

Some more wildflowers (sure you all kata, alah, kat M’sia pun ada banyak bunga macam ni Smile)

IMG_5728

I can’t remember what this tree is caled but it is definitely not a native to OZ.

IMG_5744

The really gorgeous Banksia flower.

Untuk people yang nak nengok gambar tetamu2 I tu, inilah gambar diaorang Smile

IMG_5698

kalau nak tangkap gambar artis femes, kenalah tangkap dari jauh kan, hikhikhik…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: