>Baru boleh tayang gambar food

>

After 5 days of non stop jalan2 from up north to down south to the hills, hari ni we finally stayed at home tak pergi mana2, hehehe. My Pakcik and Makcik balik pagi tadi so I took them to the airport pukul 4 pagi tadi. Balik from the airport, terus pengsan balik atas katil. Nasib baik terbangun just in time nak buat lunches The Little Misses and nak kejutkan diaorang bangun tidur, hehehe.

And what did I do today bila Pakcik and Makcik dah balik? My Mak finally dapat berehat selepas 5 hari keluar jalan2. Dia kata, barulah dia dapat resume her usual routine of afternoon siesta, kahkahkah. My Abah tak ikut pergi jalan2 on Saturday and Sunday sebab kereta tak cukup seats. Kat sini kan mana boleh sumbat ramai2 dalam kereta so our 7-seater cuma boleh muat 7 orang aje lah kan. Terpaksalah my Abah kena tinggal jaga rumah on Saturday n Sunday tu. But he was happy to stay at home tending the roses and the vege garden, hikhikhik. So, hari ni dia sambung lepak2 aje lah.

I pulak did 5 loads of washing, kemas the whole house, vacuumed and mopped, lipat kain bergunung, made the beds. Dah berhari2 keluar rumah everyday kan, baru hari ni lah sempat nak kemas rumah Smile. Nasib baik the temperature got up to 34°C hari ni so jemur baju 1 jam aje dah kering, hehehe.

Esok my turn pulak to pengsan and berehat, hahaha.

And after a few days tak tayang gambar food (disebabkan sifat malu2 I untuk ambik gambar depan guests, muahahaha), malam ni baru boleh tertonggeng2 sakan depan the lightbox Open-mouthed smile.

Presenting our dinner, tadaaaaaa!!!!!!

(Muahahahaha, saje je sebab ye lah nak bagi you all ingat balik kat dinner I yang scrumptiousliscous tu kan Winking smile)

IMG_5811

This was The Other Half’s and my dinner tonite. Garlic prawn and chilli pasta. (Abah n Mak I makan nasi, hikhikhik). The Little Misses pulak I buat beef n broccoli pasta yang tak pedas.

Meh tengok dari dekat how gemuk the prawns were.

IMG_5821

Gumuk2 kan the garlic prawns! Beli kat fish market hari Sabtu lepas, cuma $12 aje sekilo!

Esok tak tau nak keluar jalan2 ke tak cos it’s going to be 36°C esok. When it’s 36 and very dry, you don’t really want to go out at all, not even to jemur kain!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: