>Stories about them

>

I don’t know what I’ve eaten or touched but suddenly my face is so itchy! And now dah timbul bintik2 merah on my cheeks and chin and around my eyes and my neck. Nasib baik lah kat rumah ni memang sentiasa ada antihistamine for my hayfever, so dengan segeranya lah I menelan ubat.

I ni samalah macam Miss 7, we react to so many different things. Kadang2 we can find out what the cause is but selalunya memang tak tau lah. Doesn’t matter, you live and learn I guess, hehehe.

Tadi I tolong my parents pack up some of the stuff that they’ve bought to take back to M’sia (balik lama lagi tapi dah pack 2 kotak barang2, camner tu? hehehe). My Mak kata, barang2 dia tak banyak tapi barang2 nak bagi orang yang berkotak2. I said to her, “Now you know how I feel like everytime I balik M’sia!” Sampai pening kadang2 memikirkan macam mana nak sumbat everything without pushing the weight limit, hehehe.

I said to my Mak, “kalau takde weight limit on the luggage, memang I akan beli everything yang I berkenan untuk dibagi ke semua orang yang I jumpa.” (setiap orang I nak belikan Corelle kalau boleh! Muahahaha) My Mak cakap, “Betul tu, bukan Mak tak nak belikan sebab takde duit. Duit ada lagi tapi luggage allowance yang tak bagi Mak belanja lebih2!

Yo lah tu Mak! Hikhikhikhik…… Kalau I ajak shopping minggu depan ni, sure dia nak ikut aje Open-mouthed smile. Hati kata mahu, luggage kata nehi nehi. Nampak gayanya I kena call AirAsia lah before their flight to buy more luggage allowance kan, hahahaha.

Malam ni we all dinner sate goreng masak on the BBQ plate. The Other Half yang masak, hehehe. We all makan sate goreng dengan nasi goreng and meehoon goreng.

IMG_5857

IMG_5859

I buat sate ayam and sate beef. Buat banyak2 so esok tak payah masak lunch, hehehe.

Abah I kata he has lost some weight duduk rumah I while Mak I pulak cakap, she has gained weight duduk kat rumah I ni. Apasal lah agaknya ye?

Agaknya sebab I slalu bagi Abah I lunched dengan sandwiches aje kot, not nasi and malam baru jumpa nasi. Ye lah, kalau dah sehari suntuk keluar rumah, kadang2 tak sempat masak nasi for lunch so I buatkan sandwich aje lah. Tu yg made him lose weight kot Winking smile. But sandwich on really good multigrain bread yang makan 2 keping dah kenyang sampai pukul 6, hehehe.

Mak I pulak sebab mengunyah aje kat rumah ni sebab kat rumah I banyak ‘jajan’ in the form of nuts and I pulak selalu buat sweet buns. Tu yang agaknya badan dia terus naik, hehehe.

I pulak lost some weight masa ada guests ramai2 last week sebab was busy the whole day and tak sempat nak makan apa2 or snacking kadang2 until late afternoon. Pastu tak cukup tidur pulak tu. But now, dah relaxed sikit and mood makan dah datang balik, I’ve gained back the weight I’ve lost. Cittt!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: