>Fruity Sunday

>

Hari ni we all keluar awal2 pagi, tak sempat breakfast pun lagi, semata2 nak pergi Midland Farmer’s market. Market ni mula pukul 8 pagi sampai pukul 12 tgh hari. Tapinya, The Little Misses ada Sunday School pukul 10, so tu yang we all awal2 pergi market dulu, pastu terus hantar The Little Misses pergi mengaji.

My Abah n Mak ni jenis yang suka pergi pasar tengok segala macam buah2an kat sini. Diaorang pernah datang sini during the height of Summer yang memang penuh dengan segala macam buah buahan. Memang macam budak2 dilepaskan masuk kat Toys R us lah when I took them to the markets at that time, hikhikhik.

But this time, it’s still early season for fruits so tak banyak sangat lagi lah Summer fruits yang dah keluar. Tapi they still enjoyed going to the market tadi. Diaorang kata a bit macam pasar tani kat M’sia lah, hehehe. First day diaorang sampai tu pun, memang I dah bawak diaorang shopping for fruits.

Apa aje fruits yang diaorang beli ye? So far, they love buying and eating oranges (tak tau lah apasal, hehehe), all the different types of Spring season apples, kiwi fruits yang sangat2 murah sekarang ni, yummy peaches, mouth watering Australian mangoes, so-so nectarines.

My Abah memang tugas dia beli buah kat pasar malam kat kampung tu so memang sangat2 arif lah about the harga pasaran buah. So bila sampai sini dapatlah dia buat perbandingan buah kat mana lagi mahal, hehehe. And terbukti buah kat sini murah2(yang in season lah)Smile. So, sangat lah seronok nya diaorang membeli buah2an tadi. Beli buah oren aje sampai 3 kg tadi! Tu belum beli buah lain, hikhikhik Smile.

Then we all singgah tepi Swan River saje2 tengok all the lovely jellyfish in there. Dapatlah I tangkap gambar Atuk, Nenek dan cucu cucu mereka. Ye lah kan, ramai yang dah tertanya2 macam manalah rupa these elusive Atuk n Nenek ni so hari ni I tayang lah gambar diaorang ye, hehehe.

IMG_5860

Tengok lah Miss 7 sekarang. She’s finally lost her front tooth after it’s been wobbly for more than 6 months!

IMG_5874

Yang the other one pun dah wobbly but I think we might have to wait another 6 months kot sebelum dia tanggal!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: