>2 different appetites

>

Emak I kata kalau tengok Miss 7 makan, memang kita akan terus rasa lapar balik and nak makan apa yang dia makan. Tapi kalau tengok Miss 11 makan, memang sikit pun tak teringin nak makan apa yg dia tengah makan tu walaupun kita tau yg the food is so so sedap.

Memang betul apa yang dia cakap tu! hehehehe.

Tadi I masak spaghetti bolognese and Miss 7 makan the spag bol in her bowl dengan begitu berselera sekali. Tapi dia tak mintak tambah lah, cuma dia makan sampai licin the bowl. Miss 11 pulak makan the spag bol dengan muka terkulat2 nak menghabiskannya. Dia kata sebab dia dah kenyang sebab tu dia tak lalu nak makan. Tapi dia tak makan apa2 sangat for afternoon tea tadi pun so tak tau lah dari mana datangnya kenyang dia tu. Orang lain semua dah habis makan semangkuk spag bol, dia masih terkebil2 nak menghabiskan even half a bowl! Penat I menunggu dia makan tadi. Last2 I cakap, tak payahlah habis kan, termuntah kang susah pulak I nak mengemas! Padahal I bukannya bagi banyak pun.

Tapi kalau suruh makan sweets and chocs, boleh pulak tu mintak tambah! Gerammmmmm aje I!

IMG_5889

IMG_5893

I cakap dengan dia, kalau orang tengok dia makan the dinners I cook, memang orang akan ingat I tak pandai masak lah, hehehehe.

Sorang kena ‘paksa’ makan and sorang lagi kena ‘paksa’ berhenti makan, muahahahaha……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: