>Long lost friend

>

Malam ni our house dapat kunjungan mengejut tetamu dr M’sia yg bercuti ke Perth. Thanks Zahrin, Ros and Nadia for the visit. It was lovely to catch up with you guys Smile.

I dengan Zahrin ni dulu2 (masa zaman muda2 berhingus, hehehe)sekolah satu kelas dari darjah 1 masa kat SK Kg. Kuantan sampai lah ke sekolah menengah Form 4 kat Sek. Sultan Sulaiman Syah. Masa sekolah rendah, ramai jugaklah melayu dalam 1 kelas tu but bila dah masuk ke Form 4 lepas SRP (sape yg perasan muda and tak tau apa itu SRP, it’s the short form for Sijil Rendah Pelajaran!), cuma tinggal we all berdua aje budak melayu kat kelas tu, hehehe. Then I dapat offer masuk MRSM, terus I tinggalkan dia sorang2 kat kelas tu. Tak lama lepas tu, dia pun cabut masuk boarding school and terus takde budak melayu langsung in that class. Tu yang I cakap, most of my friends masa kecik2 dulu memang betul2 1Malaysia, hehehe. My Abah n Mak pun kenal his family and my Abah used to teach him (well, me as well) sejarah masa darjah 5, hikhikhik. Can you imagine, having your Dad as yoru teacher? Memang tak best betul Open-mouthed smile. Kena jadi pelajar mithali all the time! Which was quite hard to do let me tell you! Muahahahaha….

So, kiranya last time we all jumpa face to face was 24 years ago lah. And then berjumpa through FB and finally after 24 years, baru jumpa balik, hehehehe. Terasalah sekejap betapa tuanya we all ni Smile.

But yang segan nya, he reads my blog too so tak bolehlah I nak cerita lebih2 kat sini kan, hikhikhik (acah aje Zahrin Winking smile). And my Abah since dia tau anak dia ni ada blog, siap tunjuk kat people tadi my lightbox tu. Adeh, malu betul, wehehehe.

And since I ni memang penyegan kan, so takde lah tadi I tertonggeng2 ambik gambar the food. But I pun takdelah masak apa2 sangat tadi pun sebab kunjungan mengejut kan. Tak sempatlah nak buat 4 course meal, hehehe.

But I can tayang last night’s dinner Smile.

IMG_5911

We had hot dog and chips aje.

IMG_5913

Letak gherkin and sauteed onion, yum!

And ini pulak some photos of our roses yang tengah berkembang mekar. Pandai the roses tayang their blooms when Abah n Mak I still kat sini. Dapatlah anak dia ni vervangga sekejap perasan terer menanam bunga ros, hehehe.

IMG_5919

IMG_5921

IMG_5923

IMG_5924

It’s been raining quite heavily for the past 2 days, tu yg ada water drops on one of the roses.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: