>A Fair day

>

Petang tadi until malam, we went to a Multicultural Fair near our house. Jalan kaki 5 minit dah sampai which was good lah sebab bila Maghrib, boleh balik solat and then pergi balik, hehehe. We stayed lama2 sebab nak tengok all the entertainments from so many different cultures. Tapi takde any persembahan from M’sia. Maybe, next year lah ye I suruh The Little Misses persembahkan tarian lilin, wehehehe. Maulah kot, dengan pentas2 sekali terbakar kalau diaorang menari tarian lilin tu Open-mouthed smile.

We asked Atuk and Nenek to join us jalan2 ke fair tubut they didn’t stay long there.

I malas nak cerita panjang2, you all layan aje lah ye gambar2 that I took on the way to the fair and at the fair today.

IMG_5930

Meh kta berjalan2 sambil menyedut udara petang yang sungguh lah nyaman nya..

Gambar kat bawah ni pulak can be titled, ‘like father, like daughter’ or ‘bapa borek anak rintik’, hikhikhik…

IMG_5932

IMG_5933

Yang ini pulak menunjukkan yang The Other Half and I memang takkan boleh retire early sbb anak jadi pro golfer lah, hahahaha.  Memang takde langsung gaya2 nak mengikut jejak langkah Tiger Woods!

IMG_5940

IMG_5950

Agaknya Atuk cakap dalam hati, “Nasib baik lah cucu2 aku ni pandai. Kalau bergantung on golf nak cari makan, memang kebulur lah diaorang selamanya!

IMG_5945

Pastu, bila dah tak dapat merealisasikan angan2 nak jadi mak bapak pro golfer, we all suruh pulak The Little Misses try their luck at trampolining (manalah tau, kot2 boleh join Cirque Du Soleil, hehehe).

IMG_5956

IMG_5960

IMG_5958

Hmmm… Miss 11 dapat lah jugak tried buat sommersault on it. Miss 7 cuba banyak kali tapi hikhikhikhihk…… (maybe sebab perut dia ada sikit verat kot Smile).

I love this juggler, he made it looked so simple and easy to do.

IMG_5966

An aboriginal dance by the Noongar people.

IMG_5969

I ‘paksa’ The Other Half naik atas pentas to do the haka. He used to do it masa kat NZ so I suruh lah dia refresh his haka dance.

IMG_5992

IMG_5994

The highlight of the fair were the lion dance and the the fireworks display but I tak ambil gambar fireworks sbb tak bawak tripod. Kalau I pegang aje, memang akan blurry sgt2 lah.

Esok InsyaAllah nak pergi Caversham Park nak bawak Nenek and Atuk beramah mesra dengan kangaroo, koala, goats and wombat Smile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: