>Photos of animals, humans and roses

>

The Other Half sent my Mak n Abah to the airport this morning. I tak ikut sebab kena jaga The Little Misses at home. Their flight was at 6.30 am so diaorang kena keluar rumah just after 4 lah to get to the airport on time. Bila the Other Half sampai rumah, we all pakat tidur balik sebab baru aje pukul 5.30 pagi masa tu. Tup2, terbangun pukul 7.35! Wah, kelam kabut we all kejut The Little Misses bangun utk2 bersiap2 ke school. Nasib baik lah I dah siapkan their lunch boxes masa tunggu The Other Half balik from the airport, hehehe.

I spent the whole day today kemas rumah buat total spring cleaning lepas 3 minggu cuma buat surface cleaning aje. Bila ada guests, susah sikitlah kan nak buat total cleaning every week. Tak boleh lah nak suruh diaorang keluar rumah just so I could clean the house Winking smile. Rasa nak pengsan sekejap lepas jadi Cinderella tadi! But the house does look nice! Clean enough for the next lot of guests, hahaha.

I’ve also been neglecting my vege patch for the few weeks. Nasib baik lah The Other Half still dedicated so dia aje lah yang fertilised, meracun and cabut rumput. But I slalu petik sayur kat vege patch tu, so tak lah neglect abis kan, hehehe. My Abah pulak sepanjang2 dia kat sini has been spraying the roses to get rid of the aphids. And thanks to his dedicated spraying, our roses are now free of aphids! Yeay!!!!!! Next few days ni, terpaksalah I kerja masuk kebun balik. Kalau tak, tak dapatlah nak jadi peladang berjaya kan, hahaha.

Sebelum I tayang gambar orang, I tayang dulu gambar bunga ros yg semakin cantik sebab dah takde aphids, hehehe. Lebih kurang aje dengan gambar2 the roses previously but I still nak letak jugak kat blog ni.

IMG_6125

I said to The Other Half yang gambar red rose ni sebijik macam superimposed, padahal I takde pun buat apa2 to the photo. I betul2 tak tau why the petals looked fake kan.

IMG_6127

IMG_6118i

I wish I ada lenses yang lagi canggih, mana tau boleh jadi lagi cantik all my photos. Baru lah best sgt2 kan Smile.

Hari Sabtu hari tu, we all pergi Caversham, nak kenalkan Nenek and Atuk to the kangaroos, sheep, koalas and all the Australian animals. Seperti biasa, yang paling seronok at that place were The Little Misses lah! Kalau I tak paksa balik, mau agaknya diaorang bermalam kat situ with the kangaroos, hehehe.

We all bawak diaorang tengok the sheep shearing show. Ye lah, bila lagi nak tengok how people shear sheep kan.

IMG_6008

Fascinating jugaklah but definitely not something I would like to do as a job.

IMG_6025

Dengan anak kambing pun ok aje nak berposing Winking smile.

IMG_6039

We love this photo, the owl n Miss 7 look so chummy together, hahahaha…

At the kangaroo enclosure…

IMG_6048

Atuk teringat kat kucing and ayam kat kampung tu. Dapat bagi kangaroo makan pun jadilah, kurang sikit rasa rindu kat kucing, hikhikhik…

IMG_6053

IMG_6065

IMG_6068

Miss 11 kata the kangaroo really loved her. I said to her, it’s the kangaroo food in her hand that they really loved not her, hehehe.

IMG_6073

IMG_6078

There were some albino kangaroos there.

Now, with the koala pulak

IMG_6103

Lerr, dah semua humans pandang camera, the koala pulak yang malu!

Cukuplah ye for today, kesian Live Writer nak mengupload all the photos, hehehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: