>T for Thursday, P for Panda

>

Baju panda Miss 7 dah siap. Tapi I tak buat suit, cuma buat baju aje and then pakai dengan black trackpants. But I buat memang rustic sungguh, takde kisah langsung jahitan tak lurus or kemas sangat. Nak pakai sekali tu aje kan so tak payah lah buat dengan teliti habis Smile (nampak sangat malas nya kan, hehehe).

I bought this material untuk baju panda tu yang a bit fluffy and fuzzy. So, kalau ada sape2 yang nak pegang ‘badan’ dia esok, dapatlah rasa ala2 fur, hikhikhik….

IMG_6250 

I know still tak nampak macam panda lagi but hopefully bila Miss 7 pakai esok, adalah nampak ala2 panda Smile.

Siap ada hood for the head and 2 round black cardboards I lekatkan kat hood tu untuk the ears. Nasib baik I jumpa this craft glue yang dah bertahun2 and dah nearly keras untuk lekatkan cardboard tu on the hood. Esok tinggal paint her face white and black around the eyes and nose.

Untuk Miss 11 pulak, I pi gunting gunting her old leggings so barulah nampak punk rocker with torn pants kan Smile. I also bought a pink coloured hair spray and hair gel so bolehlah buat rambut dia ala2 Cindy Lauper, hahahaha. I have to selongkar my bathroom cabinet to search for my kohl eyeliner. I’m not a make-up person so memang kena selongkar cari baru jumpa kot. Sponge make-up pun I takde so I kena beli 1 esok untuk put the face paint on.

Malam ni I buat prawn kuey teow goreng guna dried rice noodles, tu yang halus2 aje kuey teow nya.

IMG_6243

And then ini pulak pokok zucchini we all yang dah berbuah. Bunga zucchini ni boleh makan jugak. Selalunya orang buat stuffed zucchini flowers and then goreng.

IMG_6232

IMG_6234

Zucchini ni keluarga marrow macam timun tu but you normally cook it first before eating it. I selalu sautee the zucchini with garlic and olive oil.

Ada jugak orang buat zucchini chocolate cake. They grate the raw zucchini and letak dlm choc cake, macam kita grate raw carrot lah. It doesn’t taste bad but I tak suka sangat sebab I like my chocolate cake pure and sinful filled with chocolate and cocoa, not full of vegetable!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: