>Write up about the weekend

>

We had a lazy stayed at home Saturday, memang tak keluar rumah langsung which was so relaxing.

Sunday pulak seperti biasa ada Sunday School but The Other Half yang hantar The Little Misses sebab I malas nak keluar and banyak house chores to do.

Ye lah, from Monday-Friday jadi supir so bila weekend, I malas nak pegang steering kereta.

Miss 7 borak2 dengan her Nana on the phone about the dance that they went to.

Miss 7: I went as a panda!

Nana:……………

Miss 7: My Mum made the panda suit for me to wear.

Nana:……………………..

Miss 7: My Mum made it!

Nana:…………………………..

Miss 7: she also painted my face with white face paint and black around the eyes and nose.

Nana:……………………………….

(Nana punya conversation I kena lah buat dot dot dot sebab I cuma dengar Miss 7’s side aje, hehehe).

I wonder apa yang Nana cakap ye sampai Miss 7 kena tekankan again yang Mak dia yang jahit baju panda tu, hikhikhikhik…

Agaknya sukar sikit kot dia nak percaya yang menantu dia ni sanggup bersengkang mata jahit baju panda tu sebab dia tau yang menantu dia ni ada banyak malassssss….. Smile.

Terpaksalah The Other Half emailed Mak nya the photos (atas desakan bini dia ni sebab nak membuktikan ke terer an nya menjahit baju panda, hahaha).

Di samping terer buat baju panda, menantu dia pandai gak masak Winking smile. Malam tadi I masak burger with chips, fried zucchini (petik kat kebun kat tepi rumah tu), lettuce n tomato salad (petik kat vege patch) n corn (kedai mari sebab corns kita orang tak besar lagi, hehehe).

IMG_6268

Hah kau, penuh sepinggan Corelle dengan segala macam benda!

IMG_6274

Zucchini ni I salut batter and goreng.

And then malam ni for dinner, I made seafood quiche sebab The Other Half dah mintak I buat seafood quiche since Monday lagi. Tapi biasalah kan, bini dia kena tunggu datang mood rajin baru boleh buat.

IMG_6284

Timun and tomatoes in the salad pun from the vege patch. Best betul bila terasa nak makan salad, tinggal petik aje kat belakang rumah Smile.

IMG_6282

Mixed seafood quiche.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: