>Kat sana sejuk, kat sini panas

>

The Northern Hemisphere tengah mengalami severe cold snap sekarang with snow falling everywhere and it’s not even the middle of Winter yet.

While kat Perth pulak sekarang tengah mengalami heat wave and it’s not even middle of Summer yet! I’m so glad of the aircondition. Bila you duduk dalam rumah, memang tak terasa langsung bahang nya but as soon as you step outside even just 1 step, terus tak boleh nafas because of the hot wind and the really dry menggigit heat even under the shade.

I keluar rumah beberapa langkah nak pergi ke the fridge that we put just outside the kitchen door tu pun dah terasa sangat2 bahang nya. All my plants require 3 waterings daily sekarang especially the lettuce, zucchinis, tomatoes, all the herbs, chilis and capsicums. kalau tak siram 3 kali, memang semua akan wilted teruk2. The roses we all tak kisah sangat because I think they can survive.

And on top of the suffocating heat, the blooming flies are having the time of their lives as well. That’s what I hate about hot days i.e Spring and Summer in OZ ni. You’ve never seen flies until you come here.

Kalau kat M’sia, the flies takut jugak kat orang and would rather kerumun food and rubbish kan. But the flies kat sini teramatlah sangat sukanya kat orang especially our faces instead of suka food or rubbish. Memang diaorang akan kerumun kita instead of kerumun our food. They are attracted to our sweet smell especially kalau you pakai perfume. Memang tesion gilers! Tu yang kadang2 boleh tersedak lalat sebab bila kita tengah sibuk berborak dia hinggap kat mulut and tersedut masuk dalam mulut, Eugghhhh!!

The moral of the story, bila musim Summer, kurangkan lah bercakap and bergossip bila di luar rumah kalau tak nak termakan lalat, hikhikhikhik……

But our dinner tonite memang  bukan lalat Winking smile. I made bolognese sauce. The Other Half and Miss 11 makan dengan sourdough bread while Miss 7 and I makan dengan spaghetti..

IMG_6293

IMG_6294

My bowl of spag bol.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: