>Laaamaaaaaanya tak makan…..

>

I got some good news from the online company in regards to my orders. They managed to track the orders down and they will all be delivered to the correct address with the correct house number, hehehehe. Lepas ni memang I akan ingat our address selama2nya lah, hikhikhik…

No more hantuk kepala kat dinding episodes Smile.

Luckily our home phone number tak bertukar bila pindah ke rumah baru ni so takde lah tersilap tang tu. Tu yang sampai sekarang I tak tukar2 my mobile phone number sebab sudah gerenti nya tak kan ingat nombor baru kalau tukar!

Memang symptoms dah meningkat umur even though hati masih tak mengaku dah tua, hahaha….

Malam ni The Other Half ada Christmas function so I boleh bebas sakan nak makan apa pun for dinner. I made baked chicken wings and fried ramen noodles for The Little Misses while untuk I pulak I buat…….

Tadaaaaa… Yong Tau foo! Smile. I tension sebab masa balik M’sia last December, I tak dapat makan yong tau foo langsung.

Haritu I jumpa yong tau foo buatan M’sia dah siap packed in the frozen section at the Asian grocery shop. Dalam pack tu ada 1 solok lada, 1 solok bende, tahu sumbat fishcake, crab balls goreng, crab stick and tahu gulung. So tadi I tinggal buat kuah yong tau foo recipe from Minami MyR and goreng some more tauhu and soaked some rice noodles.

Yang funny nya, kalau kat M’sia I memang tak kan ambik solok lada or solok bende ni sebab I tak minat. Tapi bila dah ada dalam pack, bedal aje lah kan, hehehe. Solok bende lagi sedap dari solok lada for me.

IMG_6297

Sayur hijau tu was kangkung, petik kat my vege patch. Tapi masih kecik2 lagi but I nak sangat makan dengan yong tau foo, I petik aje, hehehe….

IMG_6307

Cik Min, Ada rupa yong tau foo Cik Min tak?

Jauh panggang dari api kan, hikhikhik….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: