>A rug and roast beef day

>

Yeay, akhirnya barang yg diorder dah tiba. Haritu the delivery guy called and siap tanya whether I nak diaorang deliver a.m. or p.m.. I pun cakap a.m. lah.

So pagi tadi, kelam kabut hantar The Little Misses cepat2 to school and I was back home by 8.35 a.m., hehehe. But jenuh I menunggu kat rumah sepanjang2 a.m. tadi, tak sampai2 gak the guys. Hampeh betul! Finally, p.m. gak diaorang sampai, around 2 o’clock macam tu. But I malas lah nak cakap apa2 sebab there’s no point kan.

Apa kah bendanya yang I order tu ye? Winking smile

Ini lah dia bendanya, a shaggy rug, kahkahkahkahkah…..

IMG_6351

Terus budak2 berdua tu jadi macam jakun sangat2 yang tak pernah baring2 atas shaggy rug (nampak sangat lah their lives were so deprived kan, shaggy rug pun boleh jakun, hahahaha).

Baca buku atas shaggy rug, main toys atas shaggy rug, mengaji pun nak atas shaggy rug, kahkahkahkah…..

Kalau malam ni nak tidur atas shaggy rug jugak, tak tau lah I nak kata apa, hikhikhik… (jangan The Other Half ajak I tidur atas shaggy rug dah lah, tak kuasa I Smile with tongue out.)

Malam ni I nak tayang gambar dinner I yang tak jadi. Untuk people yang kata I terer masak segala benda, this is the proof that I’m not!

I wanted to make roast beef but ala2 pot roast. I ni cuma boleh roast chicken aje, kalau lamb ke beef ke mesti jarang jadi yang betul2 sedap, selalunya I overcooked it.

IMG_6326

See how dry the roast beef is. Kalau you tengok Master Chef or Puan Nigella or Encik Jamie buat, their roast would be so moist and a bit rare and rasa kecur air liur tengok kan. I punya ni pulak sebijik macam daging salai aje instead of perfect roast beef, hehehe. When I told The Other Half, he said, as long as I pour loads of gravy on the roast, it will still taste great Smile.

So, that’s what I did tadi, poured loads of gravy on it. Jadi lah sedap, hehehe….

IMG_6343

IMG_6346

Terus nampak macam makan roast beef kat restoran aje kan, hakhakhak….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: