>Update on the garden

>

Hari tu Sue requested nak tengok gambar terbaru kebun we all. Come to think of it, dah nak dekat 3 bulan we all duduk kat rumah ni. Kalau rumah sewa, memang kiranya tengah menanti the real estate agent datang nak buat  their 3-monthly inspection lah. But since dah duduk rumah sendiri kan, so yeayyyyyy, takde sape nak datang inspect! Woohoooooo Open-mouthed smile. (unless MIL kesayangan tetiba muncul depan pintu, barulah I kelam kabut buat mega spring cleaning, hahahaha).

Anyway, layan aje lah ye gambar2 kebun we all kat depan and belakang rumah.

IMG_6309

IMG_6311

Ini our herb ‘garden’. Dah makin besar some of the herbs (except my mint and oregano yang macam tak kuasa nak hidup aje). I tanam mint and oregano tu from seeds and maybe tak jaga dia dgn betul, tu yg lambat sangat nak tumbuh kot.

Esok ingat nak plant some more herbs but kalau rajin lah, hehehe…..

IMG_6366

Now, we’ve learned the correct method to plant seeds in Perth during the hot months, baru lah cantik and cepat gilers the seeds bercambah, hehehe. We are waiting until  the 4-leaf stage before transplanting them, some into the vege patch and some into a pot and some into the ground.

IMG_6329

IMG_6331

Ini pulak kebun kat tepi rumah. We all cuma tanam 3 zucchini plants aje tapi mak engkau, punyalah besar the plants sekarang! Sampai dah nak mengcover the 5 capsicum plants behind them!

IMG_6322

The 2 grape plants presents from my Abah.

IMG_6323

Kunyit I yang dah 3 tahun usianya Smile.

IMG_6324

Strawberry plant yang dah menunjukkan ciri2 nak mengeluarkan buah Smile.

IMG_6314

The eggplants. Bila lah nak berbuah ni? Tak sabar2 I nak makan eggplants Smile.

IMG_6313

Our 2 timun plants yang sedang cuba menakluki the whole vege patch! Next time I tanam timun, I definitely have to put them on trellis.

IMG_6363

Our first sunflower Smile.

Cukuplah dulu ye photos banyak ni. Bila semua dah berbuah, I’ll tayang again.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: