>Sambungan misteri nusantara

>

Pening jugak fikir macam mana nak atasi misteri nusantara tu. Mungkin I kena guna all the suggestions yang some of the readers bagi…

(psst.. ramai gak readers yang pandai mengagak sebab musabab misteri nusantara tu Smile)

1. Guna bahasa jawa bila tang sesi mengutuk..

pro-memang susah lah peng sekodeng nak faham so boleh tulis sesuka hati la la la la…

con-I pun susah nak paham! And maunya sehari semalam kena bertapa depan pc semata2 nak buat 1 N3 yang cuma guna sebaris dua ayat, muahahaha….

     -readers yang tak paham bahasa Jawa kenalah cari guru bahasa Jawa nak translate blog I, hahaha

2. Guna bahasa kiasan, guna ejaan BM yang tak berapa betul sangat

pro-memang susah lah en gugel nak alih bahasa kan so boleh tulis sesuka hati la la la la (hehehe)

con– I kena berguru dengan budak2 sekolah kat M’sia untuk belajar tulis guna ejaan BM ‘baru’.

     – rasanya kan, I pun nanti tak paham apa yang I tulis, hehehe

     – I kena sentiasa ada kamus DBP kat tepi pc setiqap kali nak tulis N3

3. Guna password N3 untuk N3 yang memang khas sesi membitching.

pro– memang sah lah tukang sekodeng tak kan mintak password kat I kan

con-penat pulak nanti I nak melayan emails semua yang mintak password Winking smile

4. I kena jadi budak baik dari sekarang, tulis N3 semua yang baik2 saje, yang memuji2 saje walaupun hati terluka

pro-memang bagus untuk ketenangan diri membersihkan hati

     -sangat bagus untuk mengukuhkah ikatan persaudaraan

    – memberikan senyum memanjang pada tukang sekodeng

con-kesian kat laki I nanti sebab mesti telinga dia panas aje dengar I mengomel sbb dah tak boleh mengomel kat blog, hikhikhik

5. Tukar url blog

pro– memang sahih tukang sekodeng susah sikit nak sekodeng lepas tu.

con– I sayang kat url blog ni sebab memang cantik aje untuk explain tentang this family. Kalau tukar, memang I pun akan terlupa the new url kot

     – Tukang sekodeng masih boleh sekodeng kalau dia pandai guna key words like ‘The Little Misses Perth’ or ‘jawa perth’ (hehehe)

6. Biaq pi lah kat dia! Sapa suruh hampa pi makan cili!

(cadangan yang di atas ni datangnya dari mulut saya, hahaha)

pro– baguih baguih sticking to my principal

con-panas lah telinga I kena leter nanti dengan laki I, hahaha

Sekian ajelah misteri nusantara ni…. N3 lepas ni kita tulis pasal lain pulak ye! Smile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: