>Christmas Part 2

>

What did I cook for dinner tonite?

No, it doesn’t go gobble gobble gobble….

Tapi adik beradik lain mak lain bapak lah jugak dengan menatang turkey si gobble gobble itu.

It went quack quack quack (well, when it was still alive lah).

Selalu sangat dah makan menatang yang went cluck, cluck, cluck and moo and baa. The Other Half kata dia nak sangat makan menatang quack quack quack ni. So, I pun pi lah beli 1 whole duck and duk bertapa depan PC since semalam nak cari recipe yang konon nya paling best and method yang paling senang nak masak duck ini.

I’ve never cooked duck before so I wasn’t game to try recipes yang agak complicated.

And I pun dapat lah cara nak roast duck on Youtube. (what would I do without Youtube ni kan!). I followed this lady’s method. But I used salt, chinese five-spice powder, star anise and pepper to season the duck. And I sumbat thyme and grapefruit in the cavity.

Pastu doa banyak2 and bakar dalam oven, hehehehe…

IMG_6868

After about 100 minutes dalam oven, it came out this colour. The Other Half kata dah cantik dah tu rupanya and the skin pun very crispy.

(the pink silicon tie tu gunanya untuk bagi the duck decent sikit duk dalam oven tu.)

And then, we had picnic dinner on our back garden. It was 6.30 at that time but the temperature was still in the low 30s. But we had so much fun especially The Little Misses sebab dah lama tak berpicnic ni.

IMG_6872

The Other half muka tak larat sebab I suruh dia tukar baju dia for the picnic cos I nak ambik gambar. Kalau tak, dia pakai singlet pagoda tu aje, hehehe.

(muka tuan rumah takde sebab I nak tunggu dapat turunkan berat badan yg dah naik sgt2 ni baru boleh tunjuk muka Smile)

IMG_6874

His plate, dah nak separuh habis, I baru terhegeh2 nak ambik gambar

IMG_6879

My plate.

We had the roast duck with roast potato(yang I roast in duck fat yang dok terkumpul dalam baking tray) and steamed veges. And then I buat orange gravy. But takde stock buah oren, I just guna sunquick aje, hehehehe.

Then, we had tiramisu and cherries for dessert. For The Little Misses I made chocolate tiramisu cos we dont let them take coffee in any form.

IMG_6882

I guna recipe Kak Umi-e from MyResipi but guna savoiardi biscuits.

Macam mana lah berat badan nak turun kan, hahahahaha…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: