>It has started….

>

Sesak nafas I hari ni….

Rambang mata I hari ni…..

So many voices in my head hari ni……

But iman I still kuat sangat2 hari ni……

Hikhikhikhik Open-mouthed smile

For you guys yang tak tau, hari ni is the start of the Boxing Day Sale or Post Christmas sale.

Punyalah ramai manusia at the shopping complex tadi, pintu tak bukak lagi dah punyalah ramai yang kerumun depan the screen doors (termasuklah I, hahahaha).

Muka sorang2 memang nampak berkobar2 sungguh nak rembat barang yang diidam2kan itu Smile.

I tak beli apa sangat tadi pun sebab malas nak queue up untuk bayar. (Lega tukang bayar credit card bila I balik cuma dengan 1 receipt aje, hahahaha).

Tefal pans tengah 50% off, I yang tak rasa nak beli tadi pun terpergi jugak ke aisle pots and pans. Nasib baik all yang I minat n murah dah out of stock, selamat duit I Winking smile.

Tadi masa kat the shops, I made sure I tak lalu anywhere near bags and shoes stores sebab I takut sangat2 jadi ‘panggilan pulau’. I takut tersangkut kat situ and tak tau nak cari jalan pulang, seram kan!

Since I tak gilers bershopping tadi, so takde lah benda yang I boleh tayang hasil rembatan (boleh percaya ke? hikhikhik).

Anyhow, malam ni for dinner, The Other Half offered to cook dinner (with The Little Misses’ help). But I still had to help ‘direct’ sebab tak jumpa cari bahan lah, tak jumpa cari senduk lah, hikhikhik….

They made duck pasta with tomato pesto. Duck to leftovers from last night, they just shredded the flesh masukkan dalam pasta. And tomato pesto from the jar so memang senang lah for them nak masak.

IMG_6900

I think too many cooks spoil the broth especially when the kitchen is so tiny like our kitchen, hehehe.

IMG_6903

Our dinner courtesy of The Other Half and The Little Misses, duck pasta in tomato pesto.

IMG_6905

And ini pulak gambar Miss 7 jadi chef last week baking choc chip cookies mostly by herself.

IMG_6765

Begitu tekun membaking, hehehe.

IMG_6770

Her M&M’s choc chip cookies.

Esok I nak sambung shopping balik sebab the shops will hopefully be quieter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: