>Kan dia dah merajuk….

>

The Other Half dah merajuk sebab all the comments on yesterday’s N3 takde satu pun yang ‘puji’ kata his pasta looks delicious. Dia kata penat aje dia masuk dapur berpeluh2 berperang dengan periuk belanga. Terus dia merajuk tak nak masuk dapur lagi dah! Hikhikhik….

Tu lah korang, sape suruh tak puji, kan I jugak yang susah sekarang. Takde lagi lah chance I nak bersenang lenang jadi mandur aje lepas ni sebab tukang masak jemputan dah merajuk tak nak masak!

Dia kata, next time suruh ajelah Miss 7 masuk dapur sebab semua puji choc chips dia obviously dia lagi terer masak dari Dad dia kan Open-mouthed smile.

Muahahahaha…..

Nyampah I orang tua2 merajuk ni, hehehehe….

Choc chips yang Miss 7 buat tu I dapat recipe nya dari buku masakan Australian Women’s Weekly ‘Kids in the kitchen’. Tak silap I, this was one of the Christmas presents for Miss 11 from me a few years ago.

Miss 7 kata she has to learn more measurements at school next year and her Yr 2 teacher told them to learn this measurements by learning how to cook. So, tu yang dia beria nak masak and this book is really good for kids.

Chunky Choc chip cookies

Ingredients

  • 125g softened butter
  • 1 tsp vanilla
  • 1 cup (240g) firmly packed brown sugar (recipe asal used 275g brown sugar tapi I kurangkan sbb tak nak manis sgt)
  • 1 egg
  • 1 cup (150g) plain flour
  • 1/4 cup (35g) self raising flour
  • 1/2 tsp bicarb soda (I used baking powder)
  • 1/3 cup (35g) cocoa powder
  • 1/2 cup (100g) peanut M&Ms (I tak letak cos Miss 7 tak makan peanuts)
  • 1/3 cup (70g) mini M&Ms (I letak 1/2 cups)
  • 1/2 cup milk choc melts (I guna white choc chips)

Method

  1. Preheat oven to moderate 180°C (160°C for fan-forced). Lightly greased/use baking paper 2 oven trays.
  2. Beat butter, vanilla extract, sugar and egg in a big bowl with electric mixer until smooth (do not overmix).
  3. Sift dry ingredients together and mix into the butter mixture using wooden spoon. Then mix in all the chocolates until wel combined.
  4. Place level tablespoons (20mls nya tablespoon) of the mixture onto trays, allowing 5cm between each cookie. (I guna ice cream scoop sebab lagi senang Miss 7 nak handle but lagi besar lah jadi nya. And I bulat2 kan sikit bagi sekata rupanya before letak atas tray).
  5. Bake about 10 minutes (I bake for 10 minutes for the big ones because I suka yg fudgy n chewy not crunchy)
  6. Stand cookies on tray for 5 minutes and transfer to wire rack to cool.

Senang aje kan nak buatnya. Tu yang Miss 7 pun boleh buat cuma took a bit longer lah (ye lah nak baca recipe 2-3 kali, pastu nak kena make sure semua measurements betul, pastu asik cakap aje non stop). I had to tell her banyak kali, ‘less talk and more work please!Smile.

Hari ni the temperature got up to 40.7°C so I memang tak rasa nak makan berat langsung (konon2 nya lah, hehehe).

I pun buat grilled beef with thai marinade/dressing for the adults and grilled beef with honey soy marinade/dressing for The Little Misses.

IMG_6908

I makan dgn roast sweet potatoes, sliced cucumbers, grape tomatoes, capsicum and rice noodles. I guess you can call this a main dish salad kot Smile. I guna 2 biji chillies aje tau tapi terbakar lidah I tadi makan! Pengsan sekejap, hahahaha.

IMG_6912

Bila lah agaknya lidah I ni nak kebal makan chilli ye?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: