>Membusykan diri sempena Summer

>

The past few days, I busy sikit, busy mengadap mesin jahit aje Smile. I’ve been making The Little Misses cotton shorts and 3/4 pants for Summer to be used around the house aje. I suka kumpul kain cotton esp beli masa tengah sale. Dari duk diam kat dlm plastic storage bins tu, baik lah I gunakan untuk buat pants kan.

(TTM busy dgn mesin jahit, I pun terus teruja sama, hahaha).

Bila dah keluarkan mesin jahit and the overlocker, macam2 lah project yang I buat. But once dah simpan, berbulan dia collect sawang, hehehe.

And I also made t-shirt dresses (as suggested by Nora Smile) for Miss 7. T-shirts dia yang lama2 yg still muat but singkat, I sambungkan dgn tiered cotton skirts and jadi lah dress. kalau tak, asik nampak perut menonjol aje everytime dia pakai the t-shirts, hehehe.

IMG_6916

(ini dah tengah hari tapi dia still tak mandi lagi. Tu yang serabai gilers rambut nya!)

Kalau nak pakai around the house ok lah kan. I made skirt dia terpanjang pulaknya sampai bawah lutut, hehehe.

And dinner malam ni, I masak Madras beef curry yang tak letak chilli langsung and vege stir fry.

IMG_6924

Madras beef curry, stir fry veges, basmathi rice and poppadom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: