>Let’s go cycling

>

Apasal lah setiap kali datang tahun baru, mesti ada salah satu azam yang berlandaskan alat penimbang? Mostly females lah yang ada azam ni kan. Ada yang nak the numbers tu naik but majority rasanya nak numbers tu turun.

I’m not talking about alat penimbang yang timbang pahala and dosa kita. I’m talking about alat penimbang yang kita selalu jumpa kat dalam bathroom tu hah (well, kat rumah I, I letak kat dalam bathroom so senang pagi2 nak timbang sambil buat muka sedih lara, hehehe).

Disebabkan azam berlandaskan weighing scale ni, we all satu keluarga tadi pergi bike riding in the evening sambil2 berpicnic sama. Tak lah jauh mana, cuma 10kms cycling pergi and balik aje.

But for Miss 7 yang kakinya still tak panjang lagi tu, she did so well. I was so impressed with her, she cycled non-stop (except when crossing the major roads and tanpa jatuh langsung) from the house to the Kent St playground and then back again. Dah lah basikal dia jenis yang takde gear tu, so bila ada parts yang kena naik steep incline, lagi laju dia kayuh!

The Other Half’s, Miss 11’s and my bikes semua ada gear but bila kena naik bukit sikit, still semput gak. I tengok Miss 7 tadi, relax aje kayuh basikal naik bukit, hahahha. We all siap bersorak bagai for her when she managed all the inclines so well Smile. She is chubbier than Miss 11 but she’s definitely the fitter one!

IMG_6926

Tengok lah, merah padam muka dia once we got to the picnic place Smile.

IMG_6930

I made sausage sub with salad. Tak kuasa I nak masak nasi lemak with rendang ayam n sambal sotong, hikhikhikhik…..

(Dah kata azam tahun baru nak berjuang menundukkan weighing scale itu kan!)

IMG_6936

This is a typical Perth weekday evening scenery. People barbequing, picnicking, cycling along the path and kayaking in the river….. Kalau weekends, lagi lah penuh dengan orang berpicnic ni.

IMG_6954

The Other Half resting lepas kenyang makan dinner sambil jaga the bikes Smile.

IMG_6946

IMG_6965

Come on, you can do it. You just have to climb to the top and over the railing and come down on this side. I’ll catch you if you fall!

IMG_6969

Masa ni dia dah gabra gayat nak turun tapi sempat kena paksa posing pandang camera dek Mummyrazzi dia, hahahahaha.

IMG_6961-1

Inilah sebab nya I kena berjuang dengan weighing scale! Segala bahagian kat badan I dah bertambah chubby!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: