>bike riding and paella

>

Hari ni we all pergi bike riding again.

I konon2nya nak jadi macam TTM lah terer ambik gambar sambil kayuh basikal. Tapi….

Nyaris2 I nak tersembam jatuh atas pasir and nasib baik tak melencong masuk ke dalam Sungai Canning tadi!

kalau I ter ‘dive’ masuk Canning River tadi, alamat nya lah akan kena gelak goling2 dek laki and anak2 I tadi tu.

Pastu, bila tak dapat merealisasikan impian I nak jadi photographer naik basikal, terpaksalah I suruh The Little Misses buat 2-3 kali rondaan around the bike track just so I could take their photos on the bikes, hikhikhikhikhik…..

(I cuma berani paksa The Little Misses aje buat 2-3 kali rondaan itu, I tak berani paksa The Other Half. Mau lah nanti kena jelingan menusuk kalbu kalau I suruh dia buat kerja tak berpaedah itu, hahahaha).

DSCF8245

DSCF8248

Miss 7 sekarang dah jadi the new owner basikal Miss 11. And Miss 11 pulak sebab basikal dia dah kena songlap dengan adik dia, ambik pulak basikal I.

And I pulak sebab basikal dah kena songlap dengan anak I, terpaksalah tadi naik basikal electric The Other Half. Walaupun dia dah siap turunkan the bike seat ke serendah yang boleh, my kaki still tak boleh mencecah tanah while sitting on the seat tanpa rasa nak tergolek!

So tadi setiap kali berenti, terpaksalah I turunkan vontot I dari seat itu untuk nak bagi I tak tergolek!

Uwaaaaaaahhhhh!!!! I want my bike back Sad smile Sad smile.

But part yg best bila naik basikal electric ni, bila naik bukit. Menderu aje I naik bila I switched on the motor Smile.

Makan habuk basikal I basikal2 yang lain2 tadi kena tinggal jauh, muahahahaha….

Pastu, bila balik rumah and dah penat, I made seafood paella for dinner.

Senang aje nak buat paella ni, sebab boleh tinggal atas stove sampai masak, tak payah kacau Smile.

IMG_7049

Malam ni I ambik gambar kat atas dining table aje sebab the lightbox tak muat nak sumbat the whole pan, hehehehe….

IMG_7060

I guna marinara mix so ada mussels, fish fillet, squid rings and prawns already in it. I used this recipe but instead of the chorizo, I guna 1 keping sausage aje and instead of the chicken, I guna about 400g marinara mix. But I letak marinara mix tu on top of the rice mixture towards the end of the cooking period.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: