>A gorgeous morning by the creek

>

We had such a lovely morning going out for that ride to the ‘creek’. Kat sini panggil creek tapi kat M’sia, panggil longkang kot, hahahaha.

When I first came to Australia and pergi jalan2 ronda and saw signs saying, ‘………… creek’. I expected macam sungai kecik with air mengalir deras and penuh dengan ikan lah kan. Well, that’s what I thought creek meant.

But Australia ni kan one of the driest countries in the world so bila you jalan2 nampak that creek sign, what you would most probably see is this empty dry tanah with not a drop of water to be found. Lagi lah kalau you all pergi masa Summer Smile.

When there’s heavy rainfall, baru lah that creek will be filled with water and probably ada a few river animals swimming in it.

Anyway, so tadi we all pun pergi lah picnicking sambil konon2nya mencedok anak ikan kat tepi parit ni. Tak kuasa weh I nak picnicking tepi parit kalau kat M’sia unless memang I nak diet lah, hahaha.

So, layan lah ye some (well, loads actually Smile) photos I took there.

IMG_7121

Miss 11’s lilac bike, my light blue bike, Miss 7’s purple bike and The Other Half’s black bike Smile.

IMG_7125

Sampai2 aje terus menangguk di air jernih.

IMG_7126

He’s trying to catch yabbies but sampai balik takde sekor yabby pun dapat di tangkap, most probably takde yabbies langsung at this creek. Kempunan I nak makan yabbies malam ni, hahahaha.

IMG_7131

Kan best kalau dapat tangkap the ducks, bolehlah I buat roast duck malam ni Winking smile.

IMG_7189

Or the ibis…

IMG_7201

Or the swamp hen….

But what they caught were…

IMG_7146

anak2 ikan and anak2 prawns. Buat lekat celah gigi pun tak cukup, hahaha.

Jom pergi tempat lain, maybe ada mak ikan n pak ikan and big prawns that we can find!

IMG_7150

IMG_7175

IMG_7218

IMG_7166

IMG_7124

IMG_7135

Sungguh concentrate mengira anak2 ikan dalam bekas Smile.

IMG_7206

How many fish did I catch?

IMG_7211

Watching the girls……….

IMG_7214

And wajah tuan punya blog Smile.

IMG_7173

IMG_7223

I pun konon2nya nak lah tangkap anak ikan sekor dua Open-mouthed smile.

Oh yeah, we also found so many raspberry brambles along the creek/river and penuh dengan buah. Tapi tak berani nak ambik sebab takut mana tau the council workers just poisoned them.

IMG_7185

Sayang betul…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: