>Roses in different colours

>

Sejak masuk rumah yang dah siap sedia ada taman bunga ni kan, I memang selalu usung camera ambik gambar the roses. Selalunya I akan ambik gambar at around 7 pagi masa wave The Other Half keluar rumah gi kerja. I hantar dia sampai kat pagar aje, tak kuasa I nak hantar dia sampai kat bas stop (takde paedah, hehehe).

Lepas kiss kiss and wave wave (muahahahaha, tak kuasa you all nak membaca), sempat lah I gi belai2 all the roses sambil snap sini sana. masa ni selalunya all the neighbours still tak keluar rumah lagi so tu yang tak malu2 nak ambik gambar, hehehe.

But kadang2 I ambik gambar waktu petang after dinner sebab lighting cantik Smile. Tapi masa ni banyak kereta lalu lalang so malu lah sikit nak feeling2 ala2 pro photographer, hehehe.

Pagi tadi I dapatlah ambik a few photos of the roses (asik2 roses aje kan, tak larat you all dah! hikhikhik. Apa nak buat, itu aje pokok bunga yang ada kat rumah we all ni apart from the sunflowers).

IMG_7320

IMG_7327

The pink ones

IMG_7321

The kaler oren+merah+pink rose, hehehe.

IMG_7251

The purple one

I tried to figure out all the colours of the roses in the garden tapi most of them probably just different shades of red and white kot.

I dah lama tak letak some cut roses in a vase sebab I rasa lagi cantik biarkan the roses bloom fully on the plants.

This week we all makan western food aje including tonite.

Dah 3-4 hari berturut2 we all makan potato in so many different forms. Nasib baik lah tekak semua ala2 Mat Saleh so tak lah rasa nak muntah bila I masak kentang aje Smile.

Malam ni we had burger with oven-baked wedges and salad.

IMG_7330

I parboiled the whole potatoes with skin on. Then bila dah sejuk, cut them into wedges and mix them with olive oil, cumin, coriander, paprika, garlic powder and salt.

Letak atas tray and baked them in the oven at 200°C for about 35-40 minutes. Baru lah rasa so gebu di dalam but nicely cooked on the outside.

Makan pulak dgn sour cream and sweet chilli sauce, memang yummy!

IMG_7331

But sebab I konon2nya still berdiet lagi (muahahahahaha), my pinggan penuhlah dgn salad Smile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: