>How big is that!

>

Miss 11 suka sangat2 baca books like ‘Guinness Book of World Records’ and ‘Ripleys Believe it or not’. I guess it is fascinating to find out all these strange facts about the world and the people.

So, masa Christmas hari tu, we bought her the latest edition of Guinness Book of World Records as one of her presents.

Sejak dari tu, apa2 benda pelik aje dia akan kata, “maybe we can put it in Guinness world record.

Hish…..

Sampai kan sayur zucchini I ni pun dia nak suruh I masukkan dalam Guinness Book of World Record!

Tengok lah betapa besarnya zucchini I ni, muahahhaha

IMG_7338

Ini Miss 7’s foot with the zucchini

IMG_7340

And ini pulak Miss 11’s leg with the zucchini.

Nasib baik I tak ambik gambar dgn kaki I yg ala2 balak ni, memang mcm adik beradik lah saiz nya! hehehe….

Saje je I nak biarkan dia membesar kat pokok tu. I nak tengok how big it can get to, hahahahaha….

Tapi bukan semua sayur I that size lah. Tadi I pergi menuai sayur eggplant/terung kat belakang rumah. Dapatlah 1 bekas yang dah besar2 and sedang elok untuk dimasak.

IMG_7345

I petik some chillies as well.

And since dah seminggu I masak Western food yang sangat2 sempoi, malam ni for dinner I masak nasi and lauk pauk penuh 1 meja Smile.

IMG_7348

Ini baru namanya I rajin memasak. I masak 2 jenis lauk and 2 jenis sayur, hikhikhik…. I masak butter chicken, taucu telur goreng, stir-fried kubis with egg tofu and steamed terung with sambal.

IMG_7349

Ini sebab meleleh air liur tengok taucu telur goreng kat rumah Hana, I pun masak lah taucu malam ni. Recipe boleh dapat kat rumah Ayu S’pore. Thank you Ayu n Hana.

I guna cili api n cili besar (petik kat kebun Smile)in the taucu tapi I tak bagi tahu The Other Half. He loves taucu and konon nak tunjuk macho, dia gigit lah one of the chillies.

You should have seen muka dia terus jadi merah menyala, wahkahkahkah……

IMG_7351

And ini guna terung yang I petik tadi. So, memang sedap lah sebab so fresh Smile.

Inilah sebabnya I kena exercise 30 minutes hari2…. Energy in, energy out…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: