>Our new garden beds

>

Weekend ni memang weekend yang memenatkan because we spent yesterday and today mostly with things concerning the kebun.

Semalam we all buat pelaburan kat Bunnings and hari ni buat pelaburan kat City Farmers. Kalau beli saham kat this places, memang dah lama we all kaya. Tu yg asik tak dapat beli handbags mahal2 aje sebab asik melabur duit kat dua tempat ni, hehehe.

Semalam we all beli raised garden bed kits sebab macam rasa tak cukup besar aje our current vege patch itu. We want to build a no-dig garden which is the rave sekarang ni. And alang2 dah pergi Bunnings, we all beli lah some more seedlings. I beli some more cherry tomato seedlings, some more strawberry plants, broccolini seedlings, spinach and a blueberry plant! But kena tunggu a few years lagi before boleh kutip hasil blueberries tu Sad smile.

And tadi I pergi City Farmers beli bales of straw and lupin mulch for the no-dig garden beds. Habis penuh 1 kereta dengan straw tadi, jenuhlah we all kena vacuum, hehehe.

And mana boleh busy2 kat garden without taking photos kan. Dah nama pun mammarazzi berjaya, hikhikhikhik….

IMG_7586

My vege patch now. The cucumber plants, the tomato plants and the silverbeets semua dah kena pulled out by me sebab dah tak mengeluarkan hasil yg bagus anymore.

And I gantikan dengan english spinach, lettuce, cherry tomatoes, broccolini and red onions seedlings. Penat gak lah berkebun semalam digging the vege patch and planting all the seedlings (sorang2 I buat you, hehehe).

And petang tadi, The Other Half made up the garden beds and we all bertiga (including Miss 7) bekerja keras filling it up with layers of stuff. We’ve decided to put the garden beds on the concrete under the shade.

IMG_7570

First we put old carpet at the bottom layer and then we layer the straw.

IMG_7572

Then we scatter dynamic lifter on the straw. Miss 7 as usual nak buat by herself so terpaksalah Dad jadi supervisor aje, hehehe.

IMG_7577

Then we put compost (from our own compost bins) to cover the straw.

Then we added potting mix on the compost. But tak cukup pulak potting mix nya so we had to halt the building of the garden beds until esok. We are going to put lupin mulch as the top most layer. Pastu, next weekend boleh lah we all start tanam plants in it.

IMG_7583

Dah kepenatan the 2 labourers. Duduk lepak2 atas the straw bale, hehehe…

(memang sebijik farmers lah kan, hahaha).

And then bila dah penat berkebun satu hari suntuk, rasa sangat lah sedapnya bila dapat makan nasi ayam, hehehe.

IMG_7589

I made nasi ayam tapi ayam tu di bakar so kuranglah sikit fat nya kan.

IMG_7591

Kangkung form our kebun and cili pun from our kebun. Sambal cili ni I guna recipe sambal ayam penyet Ijan. Memang sedap sangat2. Recipe I dapat from here. Thanks Ijan!

IMG_7597

Dapat jugak I tahan nafsu dari makan 2 pinggan, hahahaha….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: