>A D’oh moment

>

Pagi tadi saya sungguh lah excited bila bangun tidur.

As usual, bila bangun pagi2 buta dengan bleary eyes lagi, terus do  bodily function and then terus naik atas weighing scale. Konon2nya bila pagi2 tu, we usually have the lowest body weight lah sebab kurang air and tak makan lagi.

And bila I tengok the number, terus rasa happy giler because it’s 100g less than my target weight! Yeayyyyyyyy!!!!!!

Terus pasang cita2 nak ambik gambar buat kenang2an (masuk blog lah, apa lagi, hehehe).

So, balik aje from sending The Little Misses to school pagi tadi, I pun terus lah usung camera bawak masuk bathroom. I cuma nak ambik gambar the scale ok, nothing else!

As soon as I stepped onto the scale, terkejut I tiba2 sebab my weight mencanak naik suddenly. Nak kata I dah breakfast, belum lagi. Nak kata I pakai baju tebal2 giler, tengah Summer panas berdentung so tak kuasa I nak pakai sweater bagai.

Since I tak percaya the first result, I pun try lah again (kalah orang buat stat analysis their data aje, hahaha). Naik lah I lagi sekali on the penimbang, still the same mencanak2 naik the weight from this morning.

Uwahhhhhh!!!!!!! Sedih giler I masa tu, terus tak jadi nak ambik gambar Sad smile…..

Pastu, I pun pi lah merajuk and called The Other Half….

This was what he said, “Have you thought of putting the DSLR down when you were weighing yourself?

D’oh!!!!!!!!! Many many D’oh!!!!!!

Muahahahahahahaha…..

Silly me! Embarrassed smile

Patutlah mencanak2 naik my berat. Rupa2nya I terlupa yang I was holding the DSLR yang berat itu masa menimbang.

Lepas tu, I pun timbang lah balik semula.

Phew…… It’s gone back to the right number, hakhakhak….

Next time, either suruh orang lain ambik gambar or just guna handphone aje, baru lah betul bacaan nya kan Open-mouthed smile.

I nak tunjuk gambar The Other Half before and after the 10kg transformation.

IMG_6784

Ini gambar dia mid December last year. I know it’s a bit blurry but tak banyak gambar latest dia yg face on.

And ini pulak gambar dia sat tadi.

IMG_7858

Ada beza tak muka dia? I think muka dia and around his neck dah kurus sikit and his waistline definitely makin kecik Smile.

Kiranya kalau I peluk dia, lagi banyak lah my arms yg overlapping around his back, hahahaha…..

And ini pulak gambar our dinner.

Beef masak kicap special with stirfry veges and rice.

IMG_7849

Apasal special? Sebab I masak kat slow cooker and letak kicap, oyster sauce, sweet chilli sauce and rempah ratus Smile. So Mamak celup tu tak lah rasa rindu nak makan kari aje!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: