>When all his pants are loose :-)

>

The Other Half has lost 12kg so far which is really good for him. He looks leaner and his love handle pun dah makin mengecut Smile.

But yang tak best nya, segala seluar dan baju dia dah sangat2 longgar! I have been buying him new t-shirts and pants for the past few weeks tapi tak banyak lah and yang murah2 aje. Sebab rugi lah kan kalau beli yang mahal sekarang ni sebab he is still losing weight.

I have also selongkar balik all the old clothes in the vacuum bags to look for his old clothes masa kurus2 dulu Smile.

Sape nak pakai nanti t-shirt2 yang dah longgar2 but still baru2 lagi tu. (Adalah yang I cilok and bega2 utk buat The Little Misses nightgowns nanti tu, hikhikhik).

But pagi tadi masa dia nak pergi painting class with Miss 11, berlakulah perkara yang sangat tragis….

I saw him kept on hitching his pants up. I pun tanyalah kenapa. Dia jawab, “my pants are so loose and I’ve used the last hole in my belt but they are still so loose.”

(dia nak tayang dia dah kurus sangat2 lah tu, hakhakhakhak).

Pastu, dia tunjuk lah kat I his pants and belt. Memang lah sangat2 nak terlondehnya seluar itu!

I tanyalah dia, awat tak pakai his other belts. Dia jawab, belt yang lain lagi lah besar nya, memang dah takde holes, hehehehe.

Pastu, (nasib baik lah bini dia ni quick thinking), I pun carikan my belt yang pakai buckle aje for him to try.

Muahahahahahahaha…..

Nasib baik lah ada belt yang boleh dia pakai so seluar dia tak terlondeh.

He said, “Oh man! this is so much better. I don’t have to keep on hitching my pants up anymore!

Pastu sebagai isteri mithali, I pun pi lah tulis ‘BELT’ on the shopping list I gave him, hikhikhikhik…..

But satu pun dia tak berkenan and came home empty handed. Nampak gayanya, next week ni, I jugak lah yang kena pergi meronda2 cari belt yang I think he might berkenan.

Sementara itu, I’ll be losing 1 belt lah sebab dah dijadikan rete dia.

2 hari ni I malas nak tayang gambar food sebab balik2 benda masakan yg sama aje (ala2 makanan kegemaran kambing and arnab, hikhikhik).

So, I tayang gambar yang I ambik masa tgh bosan gilers tadi Smile.

IMG_8004

selalunya I biarkan aje bunga2 ros tu kembang and layu di pokok.

IMG_8001

Tapi hari ni I terajin pulak letak dia dalam pasu, hehehe

IMG_7995

Segala warna ada kecuali the purple ones and the deep red ones. They are not in bloom presently Smile.

And ini pulak rupa ‘sarang burung’ kat atas kepala Miss 7, hikhikhik…

IMG_7992

IMG_7990

Nasib baik the magpies tak nak hinggap menumpang bersarang Open-mouthed smile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: