>Lagi cerita pasal anak dara dan peminatnya

>

Ini ada cerita funny…

Miss 11 ada peminat setia aka a nice version of a stalker at school. Budak lelaki ni dah minat dia sejak dari tahun lepas lagi. Dua2 pergi sekolah rendah yang sama tahun lepas.

Tahun lepas, diaorang ada end of the year dance for the Year 7s yang Miss 11 pakai dress and bermekap2 sikit2 tu. And for this, selalunya the boys akan ask the girls out to the dance as their ‘date’. And at the dance, the girls were ‘told’ by the teachers yang kalau any boy ask them to dance, always say ‘yes’ because they are all friends and it’s a friendly dance pun.

Aaanywayyyy…..

Miss 11 tau yang budak lelaki ni akan tanya dia supaya pergi dengan dia to the dance. And Miss 11 dah ‘ketakutan’ so dia suruh her best friend (budak lelaki) to ask her out cepat2 so she has an excuse to say no to this peminat setia. Punyalah drama sinetron kan, hahahahaha.

And masa at the dance, Miss 11 sentiasa buat derk aje kat this peminat setia and bila dia nampak peminat setia ni datang dekat ke dia, cepat2 dia lari gi cari her best friend ni to ask him to dance. Muahahahaha…

Sekarang ni pulak, dia kata nasib baik lah dia cuma ada 2 kelas aje yang sama dengan peminat setia dia ni. Dia kata, bukannya dia tak suka kat budak ni sebagai kawan tapi she finds him a bit ‘creepy’. Sebab peminat setia dia ni akan cari ways untuk duduk sebelah dia kat kelas, kat dalam bas bila pergi excursion, kat benches kat sekolah. Tapi peminat setia dia ni tak kan bertegur sapa dengan Miss 11, dia senyap aje tak berkata2. Cuma makin lama, duduk dia makin dekat sampai Miss 11 kena pindah tempat lain.

(Mungkin lidahnya kelu untuk berkata2 bila face to face dengan Miss 11. Sangat terpesona melihat kejelitaan nya agaknya, muahahahaha).

Pastu masa picnic kat sekolah yang we all pergi hari tu, peminat setia dia ni, ulang alik berkali2 jalan lalu depan tempat we all duduk. Miss 11 masa ni dah belah pergi jalan dengan kawan2 dia. I dengan The Other Half lah yang tak larat nak tahan gelak bila tengok peminat setia ni asik lalu lalang depan we all aje, hikhikhik.

Pastu, nak jadi cerita, pagi tadi, I pulak kena tegur dengan emak peminat setia dia ni. Kiranya emak dia pun dah ‘kenal’ ahli keluarga Miss 11 lah sebab siap boleh tegur I lagi tu padahal I tak kenal pun dia, hahahaha. You rasa anak dia bagitau kat Emak dia pasal Miss 11 ke?

Bila I cerita kat Miss 11, dia kata, “jangan lah Mum baik2 sangat dengan Mak dia. Kalau Mum nampak Mak dia dari jauh, make sure you melencong or pergi tempat lain ye!

Wahkahkahkahkah….. Sian anak I itu Open-mouthed smile.

Macam ni I kena bukak Miss 11 fan club lah kan and me as her manager, hikhikhikhik….

Ini baru sorang, tunggu lagi sorang tu besar, mau penuh uban terus rambut I ni!

Malam ni for dinner, I made japanese rice with stir fry veges and grilled fish for me. The Other Half had japanese-style brown rice with stir fry veges and smoked salmon.

IMG_8369

and smoked salmon sushi roll for The Little Misses.

IMG_8360

I buat sushi roll banyak2 so The Little Misses can take them for lunch esok. Tak payah I nak pening2 fikir esok pagi bila isi their lunch box Open-mouthed smile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: