>Kerja makcik kantin lagi

>

Malam ni makcik kantin kerja overtime (bukan overtime sebab malam Jumaat! Take your mind out of the gutter people! Smile).

Tapi sebab esok pagi2 morning lepas solat and minum se mug kopi, makcik kantin n laki dia nak exercise dengan Maya so memang takde masa langsung lah nak prepare lunch boxes pelanggan setia esok pagi. Tu yang kena prepare segalanya malam ni.

Pastu, bila dah siap prepare all the lunch boxes, terfikir pulak kejap bila tengok the 3 lunch boxes yang memang sahih2 I boleh dicalonkan jadi tokoh makcik kantin untuk 2011, hikhikhik…

Nak tengok the lunch boxes?

IMG_8377

Ini lunchbox The Other Half. I made silverside salad sandwich on multigrain bread for him with carrot and celery sticks as snack and plum, nectarine and pluot for fruits. Sejak dia makan fruits berbiji2 sekarang ni, I kena beli buah every 2 days, pastu memilih pulak nya, apple tak nak, pears tak nak, oren tak nak. Pakkallah laki sendiri yang choosy ni, I carikan jugak buah2an yang dia suka Smile. hehehe.

IMG_8378

And ini lunchbox Miss 7. She asked for party pies with silverside, a mandarin for recess and some dates and a muesli bar for after. She loves all fruits so senang sikit nak letak fruit in her lunchbox ni.

IMG_8386

And ini lunch box Miss 11. She has an apple and muesli bar for recess and silverside salad sandwich for lunch (the chips tu kalau dia still lapar after the sandwich Smile). Miss 11 ni pulak, sangat susah nak bagi makan buah, the only one yang dia suka is the tiny apple. So, I beli apple kiranya untuk dia ajelah, hehehe.

So, sape nak calonkan I jadi tokoh makcik kantin for 2011 ni?

Hehehehehehe……..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: