>Our garden update (yet again!)

>

Dah nak masuk 3 minggu in Autumn but the weather is still so hot during the day. Minggu ni aje, the temperature will be around 35°C and no rain in sight at all.

In a way, it is good sebab all the Summer veges and fruits are still in abundance. The veges yang I tanam pun still berbuah especially the chillies, terung and capsicums. And the cucumber plants and the tomato plants are fruiting and flowering as well Smile.

Tapi yang sedihnya, banyak pokok I yang kering aje kalau malas terlupa nak siram walau sehari. Pastu ada pokok yang mengada2 tu, nak kena siram 2-3 kali sehari untuk dia kekal cantik. I pun mandi 2 kali max everyday, takkan pokok mengada2 nak kena siram lebih dari tuan nya mandi kan, hahahaha.

Meh tengok pokok I yang mengada2 ni…

IMG_8423

Hah, padan muka kering aje. Tu lah sape suruh mengada2 nak mandi 2-3 kali, kan dah menyampah tuan tanah nak menyiram, hehehe. I think I kena alihkan the still viable kesum to another pot lah sebab the water well kat pot ni dah jampacked dengan akar kesum, tu yang takde tempat for the water to go to.

And ini pulak pokok cucumbers yang probably baru sebulan kot we all tanam.

IMG_8422

IMG_8420

Tadi I tengah bersih2kan the straggly bits of the plants, terjumpa these 2 growing cucumbers. But I just realised that I don’t like this type of cucumbers Sad smile. I lagi suka lebanese cucumbers yang I tanam tahun lepas tu. I bought this bush variety semata2 sebab I ingat dia tak menjalar, hehehehe. Tapi tengok lah pokoknya, sampai habis trellis tu dia conquer!

And ini pulak longgokan capsicum yang I tuai from our plants tadi. Banyak kan, Alhamdulillah! Smile I might just chargrill all of them and add them bila I masak couscous or pasta or salad nanti.

IMG_8416

Tapi banyak jugak yang rosak from water damaged. Tak silap I, this can happen when buah yang baru nak membesar tu kena siraman air tak sekata so some parts will be a bit ‘rotten’ and tak mengembang cantik.

IMG_8418

Tengok lah. Some parts ok, the rest kerepot sebab too much water, hehehe.

And ini pulak our dinner tonite.

Roast chicken with potato bake and green salad.

IMG_8425

Yang membanyakkan calories on this plate is the chicken skin tu aje but tu yang menyedapkan kan Smile. The potato bake tak banyak sgt calorie sebab I kurangkan sgt2 the cheese in the cheese sauce.

IMG_8427

Tak nampak gaya food orang tengah berdiet kan Smile.

Like The Other Half cakap, he is not dieting, he is only eating enough for his daily activities and not more. He used to overeat ikut nafsu tu yang badan dia naik membelon sangat2 tu. But now dia dah berjaya kawal nafsu makan dia, he is only eating what his body needs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: