>Delima ke dilemma

>

I’m in a dilemma sekarang ni, tak tau nak pilih yang mana satu.

Takut jadi macam Pak Pandir pulaknya, too tamak haloba, last2 tak dapat merasa lauk kenduri kat mana2, hehehe.

Hari Ahad lepas masa kat Sunday school, I dapat invite gi karaoke+makan2 kat rumah my friend this Friday. I pun bila dengar ada makan2 and sembang2 tanpa I perlu memasak, terus kata “InsyaAllah I’ll be there” lah. Bila lagi kan nak bersosial macam ni. Rumah dia pulak tu memang ala2 mansion kalau banding dengan my house lah, ada swimming pool, ada big outdoor areas with gorgeous seating areas and siap ada bilik khas untuk karaoke/multimedia room you! hehehehe. (Yang bersebelahan dengan bilik solat Smile. So, kalau lepas penat caterwauling kat bilik karaoke, terus masuk bilik solat pulak kan, hehehe.) Pastu kalau penat nyanyi  and dah solat, boleh terjun masuk pool pulaknya kan, hahahaha.

Kitchen area dia pun I cuma boleh drooling aje lah tengok, hehehe.

Anyyywaayyyy….

Lepas I kata I’ll be there tu and dah balik rumah, baru I tersedar yang this Friday jugak lah ada Harmony Picnic Day lunch at Miss 7’s school. All parents are invited to have a picnic lunch under the trees with their children to celebrate Harmony Day.

And Miss 7 dah beria2 pujuk I supaya pergi picnic lunch ni sebab I didn’t go last year.

Now, my problem is the time constraint. The karaoke invite ni mula pukul 10 sampai pukul 2.30 mcm tu. And picnic lunch ni pulak around 12.15.

Tak sempat lah I nak asah my vocal capabilities supaya dapat setanding Dato’ Siti or Lady Gaga kan macam ni! Baru aje nak start nyanyi lagi Lady Gaga, dah kena stop sebab kena berkejar balik to the school.

Tapi, tak sampai hati pulak nya tengok muka Miss 7 merayu2 I suruh berpicnic sama2 dengan dia. Dia kata kalau sape2 parents yang tak dapat datang, anak2 diaorang kena tumpang berpicnic dengan family lain macam family angkat lah sekejap. Sedih aje muka dia masa dia cakap tu, hikhikhikhik….

Dah lah I ni bukan jenis yang selalu bersosial pulak tu. Occasionally ada invite, clash pulak tu dengan benda lain. Memang selalu jadi macam tu.

Tak sampai hati I nak say no to this face….

PB306346

PB116291

IMG_8194-1

IMG_0233

Hikhikhikhik…… (Sure Miss 7 heran apasal lah I letak gambar dia masa dolu2 kat entry hari ni).

So, what do you think I should do ye?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: